ПАРИЗ ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

РАТНО ваздухопловство и противваздухопловна одбрана наше војске интензивно се развијају. Улажемо много новца и напора у њихово обнављање и модернизацију. Имали смо прилику да видимо шта нуде највећи светски произвођачи, али и да покажемо да и наше наоружање може да буде коришћено чак и на најсавременијим системима.

То је порука министра одбране Србије Александра Вулина, који је у четвртак посетио 53. међународни салон аеронаутике и свемира у Буржеу код Париза. Како је истакао, опремање и наоружавање "Ербасовог" хеликоптера Х-145М нашим наоружањем изазвало је велику пажњу.


Прочитајте још - ЗАВИРИТЕ У УНУТРАШЊОСТ СРПСКЕ ЗВЕРИ: Хеликоптер Х145М, ново технолошко чудо наше војске (Фото / Видео)

- Сви желе да знају како је то Србија успела своје наоружање да постави на "Ербасове" хеликоптере - каже министар.

Делегација Министарства одбране обишла је штанд компаније "Ербас" на ком је изложен вишенаменски хеликоптер "ербас Х-145М" са ознакама Војске Србије, као и штандове компанија "Рособоронекспорт" и "РСК МиГ" и "Руски хеликоптер" из Руске Федерације, "Талес" и "Сафран" из Француске, "Хенсолдт" из Немачке и "Рафаел" из Израела.

- Разговарали смо и са француским Министарством одбране о наставку наше војне сарадње, али, свакако, и о припреми посете и свега што треба да наступи када се председник Србије Александар Вучић и председник Француске Емануел Макрон буду видели у Београду - изјавио је министар Вулин и поручио да је Војска Србије на Салону имала шта да види, али "свакако и да понуди".