МУП РАСПИСАО КОНКУРС: Тражи се 600 полазника Центра за основну полицијску обуку

З. Р. - Љ. П.

четвртак, 20. 06. 2019. у 13:21

МУП РАСПИСАО КОНКУРС: Тражи се 600 полазника Центра за основну полицијску обуку

Фото Д. Дозет

Рок за конкурисање је 8. јул, а пријаве се подносе полицијској станици у месту пребивалишта кандидата

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 600 полазника Центра за основну полицијску обуку, а рок за пријављивање је 8. јул. За потребе Полицијске управе у Јагодини конкурс је расписан за 25 полазника, а у Новом Саду за 50, наведено је у саопштењу те управе.

Право учешћа имају држављани Републике Србије са пријављеним пребивалиштем у Србији и на територији организационе јединице за коју конкуришу. Кандидат мора имати завршену четворогодишњу средњу школу или завршене основне струковне, односно основне академске студије Криминалистичко-полицијског универзитета (КПУ); мора имати најмање 18 а највише 24 године, односно 27 уколико су у питању свршени студенти КПУ.

Прочитајте још - ОБУКА МЛАДИХ ПОЛИЦАЈАЦА У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ: Током наредних девет месеци имаће на располагању објекте опремљене по европским стандардима

У саопштењу је још наведено да кандидат треба да поседује важећу националну возачку дозволу за “Б” категорију, затим да не постоје безбедносне сметње у складу са Законом о полицији и да испуњава критеријуме здравствене, психолошке и физичке способности за заснивање радног односа у МУП-у на радном месту у статусу овлашћених службених лица.

Пријаве на конкурс са документацијом подносе се полицијској станици у месту пребивалишта кандидата. Ближи услови конкурса могу се наћи на сајту МУП,www.mup.gov.rs и Центра за основну полицијску обуку,www.copo.edu.rs.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Mile - Policajac, Beograd

25.06.2019. 15:24

I da se malo više povećaju plate svim službenicima MUP-a!

Ana

04.09.2019. 16:41

Kakca plata kad oni dobijaju od svakog kandidata koi se javi na konkurs ako nema pare pao je.Moje dete je preslo psiho tes lekarsko srpski fizicko sa najboljom ocenom stim stosu ga oborili na iteriju ,sa reci jos si mlad a traze od 18.gd pa gore ostalasu deca svih sluzbeni funkcijonera iz Novog Pazara,samo da se zali drzava i nasi nad njima.