Како ексклузивно сазнајемо, полиција је ухапсила И. С. (42), оца једног матуранта, који је из штампарије у којој су штампани тестови, а где је он запослен, украо примерак теста из математике.

Како је саопштила полиција, он се сумњичи да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике.

Након тога он је, сумња се, отишао у тоалет где је тест усликао телефоном, а потом је тај примерак бацио у ве-це шољу и уништио га.

Осумњичени је то урадио како би тест однео сину, који је матурант једне основне школе у Београду, како би му помогао да лакше положи завршни испит.

Прочитајте још - ШАРЧЕВИЋ О КРАЂИ ТЕСТОВА: Три особе учествовале у ланцу, понудио сам оставку

Такође, сумња се да је уз помоћ сина И. С. решени тест из математике дошао до његових другара и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ апликације „вајбер“, делили другим родитељима и ученицима у више основних школа.


Осумњиченом И. С. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.