Вучић с министром одбране Белорусије

Танјуг

среда, 19. 06. 2019. у 12:01

Вучић с министром одбране Белорусије

Фото Танјуг

Председник Србије разговарао је у среду у Београду с министром одбране Белорусије, геенерал-потпуковником Андрејем Равковом, о даљем развоју сарадње двеју земаља, посебно у области одбране
Председник Србије Александар Вучић разговарао јеу среду у Београду с министром одбране Белорусије, геенерал-потпуковником Андрејем Равковом, о даљем развоју сарадње двеју земаља, посебно у области одбране.

Како је саопштено из његовог кабинета, председник Вучић изразио је задовољство што ће се за два дана у Минску састати с председником Александром Лукашенком и поново имати прилику да с њим размотри могућности за унапређење веза Србије и Белорусије.

Он је такође изразио наду да ће председник Белорусије до краја године посетити Србију.

Председник Вучић је захвалио државном врху Белорусије на принципијелном ставу и континуираној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама противљењем пријему тзв. Косова у њихово чланство.

Прочитајте још - Белоруски званичник: Испорука „мигова“ Србији почетком 2021.

Он је министра Равкова такође упознао с безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији, односно са једностраним потезима власти у Приштини који директно угрожавају живот тамошњих Срба.

Двојица саговорника констатовали да је сарадња у области одбране у протеклом периоду достигла висок ниво које Србија и Белорусија имају у другим областима, а размотрили су и могућности за даље унапређење војно-војне, војно-техничке, војно-економске и војно-образовне сарадње, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (41)

Tifani Rok

19.06.2019. 12:40

Srbija i Belorusija imaju dobre odnose i saradnju. Trudićemo se da ih dovedemo na viši nivo.

Stevan

19.06.2019. 13:25

Važna poseta ministra odbrane Belorusije, pogotovo sad kad naša vojska ima vojne vežbe sa pripadnicima odbrambenim snagama Rusije i Belorusije. Prilika i da se uspostavi još bolja saradnja između dve države

Nikoletka

19.06.2019. 13:28

Belorusija uvek konstruktivan i podrziv partner Srbije od koje primamo najbolja iskustva.

Serbinator

19.06.2019. 15:18

Velika je čast što će predsednik Belorusije do kraja godine posetiti Srbiju.

Vesna

19.06.2019. 19:02

Belorusija je jedna od prijateljskih zemalja koja se drži svog principijelnog stava ne priznavanja lažne države Kosovo i na tome smo im neizmerno zahvalni. Očekujemo nastavak dobre saradnje i prijateljstva naše dve zemlje.

milena

19.06.2019. 20:50

Postujemo svaku zemlju koja ima principijelni stav sto se tice pitanja Kosova i Metohije.

Maja

19.06.2019. 22:40

Podrska i saradnja koju imamo sa Belorusijom su na zavidnom nivou. Hvala Republici Belorusiji sto je iskren partner.