Стефановић и Шенгкун о борби против трговине наркотицима, организованог криминала и тероризма

Новости Онлине

уторак, 18. 06. 2019. у 18:13

Стефановић и Шенгкун о борби против трговине наркотицима, организованог криминала и тероризма

Фото: МУП Србије

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, који борави у дводневној посети Русији, састао се у уторак са високим представником Кине Гуо Шенгкуном
Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, који борави у дводневној посети Русији, састао се у уторак са високим представником Кине и секретаром Комитета за политичка и правна питања Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине Гуо Шенгкуном.

Стефановић и Шенгкун оценили су, током билатералног сусрета, да је сарадња двеју земаља у области безбедности добра, посебно у области борбе против трговине наркотицима, организованог криминала и тероризма.

Министар и секретар Комитета, који се бави питањима безбедности, разговарали су и о конкретним корацима у даљем унапређењу ове сарадње, почев од заједничких обука специјалних јединица и продубљивања сарадње између Криминалистичко-полицијског универзитета у Београду и Народног универзитета јавне безбедности у Пекингу, стоји у саопштењу полиције.

Прочитајте још - СТЕФАНОВИЋ СА АМЕРИЧКИМ КОЛЕГОМ: Заједно против тероризма

Они су такође изразили задовољство због планираног успостављања заједничких полицијских патрола у Београду, поводом чега је Стефановић недавно потписао Меморандум о разумевању између два министарства са министром јавне безбедности Кине Џао Кеџијем.

Министар Стефановић је у разговору са Шенгкуном и овом приликом изразио захвалност Кини због принципијелног става о непризнавању такозваног Косова и принципијелној подршци Србији у њеном противљењу пријема такозваног Косова у Интерпол.

Шенгкун је истакао да Кина остаје чврсто при свом ставу о непризнавању такозваног Косова и противљењу његовом уласку у Интерпол.

Стефановић борави у посети Русији, где ће у граду Уфа присуствовати 10. Међународном скупу високих званичника задужених за питања безбедности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације