Доловац са баварским тужиоцем и потпредседником ЕВРОЏАСТ-а

Танјуг

уторак, 18. 06. 2019. у 12:42

Доловац са баварским тужиоцем и потпредседником ЕВРОЏАСТ-а
Републицки јавни тужилац Загорка Доловац разговарала је данас у Београду с Генералним тужиоцем немачке покрајине Баварске Рајнхардом Ротлеом и потпредседником ЕВРОЏАСТ-а (EVROJUST) Клаусом Мајером Кабријем

Републицки јавни тужилац Загорка Доловац разговарала је данас у Београду с Генералним тужиоцем немачке покрајине Баварске Рајнхардом Ротлеом и потпредседником ЕВРОЏАСТ-а (EVROJUST) Клаусом Мајером Кабријем, који са сарадницима бораве у Србији на позив Републицког јавног тужилаштва.

Том приликом, Кабри је похвалио рад јавног тужилаштва и министарства правде у области међународне сарадње и поступању по замолницама ЕВРОЏАСТ-а, чији су органи, како је рекао, дали сагласност за закључење Споразума са Србијом, саопштено је из Републичког јавног тужилаштва.

ПРОЧИТАТЈЕ ЈОШ - NOVA PROFESIJA: Javnotužilački istražitelji-specijalci za složena krivična dela

Загорка Доловац истакла је задовољство на узвратној посети колега из Генералног тужилаштва Баварске, након прошлогодишње посете српског Републицког јавног тужилаштва Немачкој, оценивши да се одржавањем састанака између тужилаштава две земље јача међусобна сарадња, што доприноси успешној борби против криминала.

Рајнхард Ротле сложио се са значајем ефикасне сарадње између тужилаштава две земље и пружио пуну подршку њеном даљем развоју.

Он је нагласио да је Србија једна од најважнијих држава на Балкану и да жели да продуби контакт и сарадњу с њеним тужилаштвом, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације