У ТОКУ ПРОВЕРА, ПОЛИЦИЈА ИСТРАЖУЈЕ: Велика је могућност да је процурио и комбиновани тест, у среду се полаже резервни

Новости Онлине

уторак, 18. 06. 2019. у 10:47

У ТОКУ ПРОВЕРА, ПОЛИЦИЈА ИСТРАЖУЈЕ: Велика је могућност да је процурио и комбиновани тест, у среду се полаже резервни

Фото М. Анђела

Подсетимо, тест из математике ђаци је требало да полажу у уторак од 9 до 11, али је пола сата пре планираног почетка деци саопштено да се тест одлаже за четвртак

После информације која је потврђена и у Министартву просвете, да је тест из математике процурио у јавност, појавила се и вест да су се појавила и решења комбинованог теста.

Наиме, како преносе медији, из Министарства просвете стигла је инструкција да су све школе у обавези да врате пакете и кесе са тестовима из математике, али такође и са задацима из комбинованог теста.

Прочитајте још - ТЕСТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ОДЛОЖЕН ЗА ЧЕТВРТАК: Задаци "проваљени", кружили међу децом?

Проверава се да ли је “процурио” и комбиновани тест.

“Велика је могућност. Полиција истражује да ли га је неко отворио. Сутра (у среду) се ради непроваљени комбиновани резервни тест“, наводи министар.

Цурење тестова у оквиру мале матуре догодило се и 2013. године, а испоставило се да га је из штампарије Службеног гласника изнела једна службеница. Полицијском истрагом утврђено је да су тестови из српског и математике украдени и доспели у јавност пре него што су осмаци полагали матуре. Након тога донета је одлука да се мала матура поништи, а ђаци да се рангирају на основу успеха из школе.

Прочитајте још - ЗАХТЕВ МАЛИХ МАТУРАНАТА: Траже поништење завршног испита и оставку Шарчевића (ВИДЕО) На питање да ли постоји могућност да се таква одлука донесе и ове године, министар просвете каже да “за то нема разлога”.

“Сутра (у среду) се наставља комбиновани тест, односно непроваљени резервни тест”, понавља Шарчевић.

Помоћница министра у Министарству просвете Весна Недељковић наводи да су све те фотографије које круже друштвеним мрежама лажне и додаје да се ради се о тестовима из ранијих година и да је то проверено са Заводом.

Подсетимо, тест из математике ђаци је требало да полажу у уторак од 9 до 11, али је пола сата пре планираног почетка деци саопштено да се тест одлаже за четвртак, 20. јун.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)