МОЈ стан у Приштини већ 20 година без икакве надокнаде користи Каћуша Јашари, политичарка чији је отац Халил Фејзулаху такође био политичар из времена некадашње СФРЈ. Не губим наду да ћу некако успети да повратим своју имовину у самом центру овог града, у Голешкој улици.

Овако, за "Новости", говори Радмила Тодић Вулићевић, хуманитарка и књижевница из Приштине, док се са тугом у гласу присећа дана од пре равно две деценије када је била приморана да са породицом напусти дом, који им је одмах узурпиран. Каже и да је од почетка почела да тражи правду у свим релевантним међународним и домаћим организацијама, као и оним које су се бавиле заштитом људских права, али безуспешно.

Прочитајте још - ОТИМАЧИНА БЕЗ ПРЕСЕДАНА: Узурпирана имовина Срба на Космету вреди више милијарди евра

- Највећа иронија је у томе што је Јашаријева узурпирала стан који ми је доделила Комисија Извршног већа Скупштине АП Косова и Метохије, док је иста та комисија својевремено њеном оцу доделила стан усред Београда. Мој стан у Приштини, фалсификовањем, она је превела на свог, сада већ покојног оца - истиче Радмила, револтирана неправдом и непримереним односом надлежних институција према српској имовини на Космету.

У ЧУДУ се наша саговорница присећа 2006. године, када је од Агенције Уједињених нација - ХПД добила решење да ће "узурпатори морати да јој исплате новац за стан јер је она власник, али да имају право на коришћење".

- Нико није умео да ми објасни и појасни значај тог решења. У међувремену, не знам на који начин, успели су да тај стан упишу у катастар на име наводног власника Халила Фејзулахуа, који је преминуо 2007. године - говори нам Радмила .

Ова Приштевка истиче да свој случај и данас презентује свим међународним представницима на КиМ како би указала на хиљаде сличних случајева узурпације српске имовине.

НИЈЕ НАПУСТИЛА КОСОВО

РОЂЕНА у Урошевцу, Радмила је од друге године живота живела у Приштини где је завршила Економски факултет и основала породицу. И поред избеглиштва из сопственог града, наставила је да живи на Космету у оближњој Грачаници