Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је данас у Старом двору полазнике осме класе Високе школе за безбедност и одбрану, истичући да је ово још један корак у продубљивању сарадње Града Београда и Министарства одбране.

Висока школа за безбедност и одбрану представља највишу школу каријерног усавршавања официра, генерала и државних службеника. Овај вид усавршавања представља прави модел сарадње између институција, а посебно бих нагласио изузетну сарадњу и продубљивање сарадње између Министраства одбране и Града Београда, рекао је Радојичић.

Он је навео да је та школа последњи степен где се практично сагледава цео систем безбедности наше земље и окружења, а у складу је са политиком председника Александра Вучића - да се врши стална обука кадрова и стално усавршавање у циљу да одговоримо свим безбедносним изазовима, саопштио је Беоинфо.

Радојичић је подсетио да је сарадња две институције годинама тесно повезана, с обзиром да је увек припадник Министарства одбране део Штаба за ванредне ситуације града Београда, на чијем се челу налази.

Ту је и низ других активности у којима сарађујемо са Министарством одбране, попут оних када је је Град Београд са Војском Србије организовао промоцију кадета, војну параду и аеромитинг, рекао је градоначелник.

Градоначелник је казао да је ова школа уједно и развијање система одбране и цивилне заштите и укупних капацитета нашег друштва, као и да уз пријатељство спаја државне службе са градским службама и олакшава сарадњу.

"Један део критичне инфраструктуре (фабрика воде, луке, аутобуске станице, постројења за производњу воде и електричне енергије, линијска инфраструктура) значајан за државу, али и регион, налази се на територији Београда и зато је битно да активно учествујемо као град у свим активностима које спроводи Влада Републике Србије", нагласио је Радојичић.

Он је додао да се у осмој генерацији Високе школе налази други полазник Града Београда.

"Поносан сам што Град и ове године има свог кандидата којег сам ја као градоначелник предложио. Од професора сам добио информацију да је вд секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш показао висок степен посвећености и жељу да стечено знање усмери ка бољем функционисању престонице. Као градоначелник залагаћу се да Град Београд сваке године има свог полазника", закључио је градоначелник.

Полазник Високе школе безбедности и одбране и вд градског секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, Дарко Главаш, истакао је да је ове године школу похађало девет полазника.

Он је подсетио да је Министрство одбране пре осам година покренуло нови студијски програм, као највиши степен каријерног усавршавања високих официра и државних службеника, на највишим дужностима.

"Мени је част и задовољство да сам други полазник из Града Београда, док је први био Синиша Мали, обављајући функцију градоначелника", указао је Главаш.