КЛУБ генерала и адмирала Србије доделио је "Вечерњим новостима" плакету за изванредну сарадњу и значајан допринос афирмацији овог удружења. Признање је примио Милорад Вучелић, главни и одговорни уредник, на свечаној седници Скупштине Клуба, одржаној у четвртак у Дому Војске у Београду.

На свечаности којој су присуствовали и представници Изасланства војски при амбасадама Русије, Кине и Белорусије, као и више војних и борачких удружења Србије, главном и одговорном уреднику нашег листа уручено је и двотомно издање књиге "Војска Југославије у одбрамбеном рату 1999. године" у знак захвалности за подршку и афирмацију Клуба.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Признање "Новостима"

- "Вечерње новости" су једини дневни лист који је на одговарајући начин пропратио међународну конференцију "Да се не заборави" под називом "Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва", одржаној у сарадњи са Београдским форумом за свет равноправних, Субнором Србије и Друштвом српских домаћина - рекао је генерал-потпуковник Миломир Миладиновић, председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије. - Жао ми је што други медији нису схватили важност ове Конференције, не због нас, већ због нашег народа који би и на тај начин сазнао шта грађани широм света мисле о НАТО агресији на нашу земљу. У раду ове међународне конференције учествовало је више од 200 гостију, а готово 80 одсто њих били су економисти, новинари, историчари и представници хуманитарних организација из иностранства. Осудили су НАТО агресију, похвалили нашу војску и напоре који су пружени у супротстављању агресору. Тако су показали да је истина о агресији присутна, али да светски моћници и даље крију истину због себе.

Захваљујући се на изузетном признању које су "Вечерње новости" добиле, Милорад Вучелић је казао да је одрастао уз устанике, војнике и генерале и да је имао среће да одрасте у једном занимљивом времену у ком је познавао и познаје неке војсковође и врховне команданте.

- Војска је за мене увек била једно упоришно место, свето, које се ничим није могло довести у питање чак и кад сам узимао за право да понешто о томе критички мислим - рекао је Вучелић. - Светом, кажу, доминирају два знака. То су мач и перо. Ви који нам додељујете ово признање представљате мач који је био у добрим и часним рукама, а мени је преко "Вечерњих новости" и "Печата" припало да се понесем тим симболичним пером. Захваљујем вам се од срца и у име мојих сарадника, јер су и они као и ја поносни на ово признање.

На свечаној седници Скупштине у четвртак је додељено и шест Медаља српских генерала, највише признање Клуба генерала и адмирала Србије. Медаље су добили генерал-пуковник Бранко Крга, генерал-потпуковници Јагош Стевановић и Љубомир Драгањац, генерал-мајор Љубомир Бајић, као и пуковници Звонимир Пешић и Бранислав Глушица.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРИЗНАЊЕ "ВЕЧЕРЊИМ НОВОСТИМА": Захвалницa за извештавање о "Бесмртном пуку"

ИСТОРИЈА НЕ ЗАБОРАВЉА ЈУНАКЕ

УЗ "Вечерње новости", плакету Клуба генерала и адмирала Србије добили су и "Први партизан" из Ужица и Европски универзитет у Београду. Примајући плакету, професор др Милија Зечевић, ректор овог универзитета, је рекао:

- Не дајте да се забораве ваша часна дела током грађанског рата деведесетих и за време НАТО агресије, не дајте да се забораве ни Резолуција 1244 ни Република Српска. Увек знајте да историја јунаке никад не заборавља.