Стефановић и Флесенкемпер о трговини људима

Новости Онлине

четвртак, 13. 06. 2019. у 12:45

Стефановић и Флесенкемпер о трговини људима

Небојша Стефановић са Тобијасом Флесенкемпером
Фото: МУП Србије

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је са шефом Kанцеларије Савета Европе у Београду Тобијасом Флесенкемпером о наставку сарадње у области борбе против трговине људима и спречавања тортуре
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је са шефом Kанцеларије Савета Европе у Београду Тобијасом Флесенкемпером о наставку сарадње у области борбе против трговине људима и спречавања тортуре.

Стефановић је навео да Министарство унутрашњих послова испуњава препоруке GRETA у области борбе против трговине људима и да припадници МУП-а са посебном пажњом брину о правима и безбедности жртава трговине људима.

Он је истакао и да је МУП уложио велике напоре да се унапреди положај доведених и задржаних лица, као и да је ово Министарство веома посвећено усклађивању правног оквира и побољшању услова у просторијама за задржавање, стоји у саопштењу.

Прочитајте још - СТЕФАНОВИЋ СА АМЕРИЧКИМ КОЛЕГОМ: Заједно против тероризма


Флесенкемпер је оценио сарадњу Канцеларије Савета Европе са Министарством унутрашњих послова Републике Србије као веома добру, истакавши да постоји простор за њено даље унапређење кроз наставак постојећих и друге планиране пројекте.

Он је поручио да ће Савет Европе у оквиру програма „Хоризонтални програм подршке Западном Балкану и Турској“ наставити да подржава Министарство унутрашњих послова, како у области борбе против трговине људима, тако и у циљу унапређивања положаја доведених и задржаних лица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације