Манифестација „Руска чаролија“ која ће трајати до 12. јула у Београду и Новом Саду, свечано је отворена у среду, 12. јуна у Меркатор хипермаркету Београд, у присуству многобројних гостију. Ова манифестација симболично је отворена на Дан државности Руске Федерације, како би се на најбољи начин скренула пажња на животни стил и културу ове земље.

Присутни су имали прилику да пробају традиционалне руске специјалитете и да се упознају са руском културом. Хладна руска чорба Окрошка, винигрет салата, слане и слатке блиње, чак-чак специјалитет и салата од харинге, били су део послужења, а руске игре, музика и израда женских плетеница дочарали су животни стил ове земље.

Посетиоци Меркатор хипермаркета на Новом Београду и у Новом Саду ће до 12. јула имати прилику да пробају и купе нека од традиционалних руских јела припремљених на гастро одељењу, али и друге руске артикле попут сира, сардине и скуше, морских алги, чоколаде, бомбоњера, кекса, чувене вотке, пива, књига, играчака за децу, козметичких производа и један од аутентичних сувенира - „Бабушку“.

Током викенда, 15. и 16. јуна, осим дегустације руских специјалитета и представљања руских игара и музике, посетиоце у Меркатор хипермаркету Београд очекују бројне активности.

У оквиру дечијег кутка малишани ће чути неке од најлепших руских бајки, док ће у женском кутку фризери правити руске плетенице. Како би Меркатор купци могли да виде настанак најпознатијег руског сувенира Бабушке, уметници ће их креирати и осликавати током наведеног викенда.

Меркатор хипермаркет годинама уназад својим потрошачима представља културе највећих земаља. Од данас купце ће повести на путовање кроз пространства, обичаје, културу и трпезе Русије.

(ПР)