Биљана Поповић Ивковић са званичницом шпанског МУП-а и борби против организованог криминала

Novosti Online

среда, 12. 06. 2019. у 15:54

Биљана Поповић Ивковић са званичницом шпанског МУП-а и борби против организованог криминала

Фото: МУП Србије

Генерална директорка МУП-а Шпаније Елена Гарсон Отаменди истакла да ће Шпанија и у наредном периоду наставити да пружа подршку аргументацији Србије против чланства тзв. Косова у Интерполу
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас у Мадриду са генералном директорком за међународне односе Министарства унутрашњих послова Краљевине Шпаније Еленом Гарсон Отаменди о унапређењу сарадње полиција две земље у области борбе против организованог криминала.

Поповић Ивковић се захвалила на континуираној подршци Краљевине Шпаније Републици Србији и принципијелном ставу о непризнавању тaкозваног Косова, као и на подршци коју нам је та земља пружила гласањем против чланства тзв. Косова у Интерполу.

Генерална директорка МУП-а Шпаније Отаменди истакла је да та држава поштује територијални суверенитет Републике Србије и да ће и у наредном периоду наставити да пружа подршку аргументацији Србије против чланства тзв. Косова у Интерполу.

На састанку је било речи и о борби против организованог криминала, а Поповић Ивковић и Отаменди сложиле су се да је сарадња два министарства на високом нивоу и да је у претходном периоду резултирала низом заједничких успешних акција.

Поповић Ивковић је истакла одличну сарадњу српске и шпанске полиције на стратешком и оперативном нивоу, посебно у области борбе против трговине наркотицима и најавила ускоро формирање заједничких истражних тимова.

Она је, такође, указала да је Шпанија пример добре праксе у борби против родно заснованог насиља и да су искуства полицијских службеника те земље у овој области драгоцена за Министарство унутрашњих послова Републике Србије, које је интензивирало рад на унапређењу резултата у овој области.

Генерална директорка Отаменди указала је да је сарадња полиција две земље одлична и изразила уверење да ће она у наредном периоду бити додатно унапређена.

Поповић Ивковић и Отаменди разговарале су и о свеукупној сарадњи Србије и Шпаније, а Поповић Ивковић је истакла да ће недавно уведена директна авионска линија Београд–Мадрид учврстити и продубити пријатељске односе две земље, али и дати допринос унапређењу привредне и економске сарадње.

Током посете Шпанији Биљана Поповић Ивковић се састала и са генералном директорком Генералне дирекције за родно засновано насиље града Мадрида Маријом Наредо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације