ТАКОЗВАНА звезда "Јутјуба" Зоки Шумадинац, наводно певач и исцелитељ, познат и по фотографисању у недоличним позама са дечјим играчкама, био је гост - дечјег фестивала у Аранђеловцу! Бура протеста којa се подигла на интернету, не јењава од викенда, када је на сцени парка Буковичке бање одржана манифестација "Самер фест - велики летњи фестивал забавне музике у срцу Шумадије". После хорова и дечје представе, наступ ове естрадне "звезде" гледало је неколико стотина малишана, певајући углас.

Челници града под Букуљом тврде да нису ни организатори, ни покровитељи фестивала, већ да иза прогрaма стоји Аранђеловчанин Дејан Јовановић и Приватна школа глуме "Арт" који већ трећу годину припређују "Самер фест".

Организатор спорног фестивала каже за "Новости" да после скандала у Аранђеловцу више неће организовати манифестације. Према његовим речима, идеја је била да популарни Шумадинац привуче што више деце да виде претходни културни програм.

Прочитајте још - Спречите културни скандал

- Осим да је популаран, нисам знао ништа више "о лику и делу" тог човека. Да сам знао, не бих га звао - објашњава Јовановић. - Хтели смо да доведемо што више посетилаца, који ће да погледају дечје хорове и представе, па нам је јутјуб-звезда Зоки Шумадинац био нека врста мамца. Јер највећа је посета када позовемо јутјубере, јер представе, хорови, дечји писци не привлаче публику.

Житељи Аранђеловца згрожени су што је по много чему спорна личност позвана да забoравља децу.

- Наш град је био познат по смотри "Мермер и звуци", на којој су познати скулптори израђивали своја дела, а прaтећи програм чинила изузетна сценска остварења из области позоришта, уметничке музике, балета, опере. Гостовање естрадне појаве Зорана Шумадинца, отелотворења шунда, ходајуће показне вежбе суноврата система вредности у Србији, злочин је над децом - коментар је Љубинке Недић, професорке енглеског у аранђеловачкој Економској школи, који је подржао велики број житеља.

Фото Фејсбук

Председник Општине Бојан Радовић каже да радо уступа сцену парка, увек када су у питању манифестације за децу.

- Општина није ни на који начин помогла манифестацију, сматрамо да деци треба презентовати праве вредности, које се традиционално везују за овај крај - каже Радовић.

КРИВИ СУ РОДИТЕЉИ

ЗА то што деца воле ликове попут Шумадинца и јутјубера, што су им они идоли, нисам крив ја, нити фестивал, већ родитељи који се не баве својом децом и не указују им на праве вредности - каже Дејан Јовановић. - Прошле две године на фестивалу су певали Маја Оџаклијевска, Бојан Маровић, Ивана Јордан, "Регина", Тања Бањанин, гостовао писац за децу Недељко Попадић. У публици је било од 50 до 100 посетилаца, а када смо довели Баку Прасе - десет пута више!