Држава ће помоћи у обнови свега што је уништено током поплава које су почетком месеца задесиле Србију, поручио је председник Александар Вучић на крају даншњег обиласка неколико општина у којима су поплаве и бујице недавно причиниле штете грађанима.

Вучић је, након обиласка куће породице Максић у Трстенику, која је највише остећена у тој општини, рекао да ће држава помоћи да се направи попуно нова путна комуникација, бране и утврде, као и све друго што је потребно.

Председник је, одговарајући на питања новинара да ли има негативних примера понашања у реаговању у поплавама, рекао да их има доста, али и истакао да је "народ диван и да се бори".

"Држава ће помоћи и све ће бити добро", рекао је Вучић и додао да је важно да се виде грешке, где се можда није рачунало добро, како ова, тако и претходне власти.

"Сада је на нама да надоместимо и урадимо све што треба. Колико су људи данас тужни, биће задовољни за неколико дана и недеља. Добар је и вредан наш народ и то сто су тужни говори колико су марљиви и колико воле кућу и породицу. Срећан сам што у овој кући три генерације живе и ма колико тужни били данас, већ за неколико дана и недеља биће срећни" рекао је Вучић.

Он је додао да је и у другим местима преко ноћи грађанима уништено све што су тешким радом стицали целог живота.

"Наше је да то променимо, да они наставе исти или несто бољи живот", рекао је Вучић.

Председник је данас, пре посете породици Максић, код Трстеника, обишао и Крупањ, Лучане, Гучу, Краљево и Сирчу, како би се упознао са ситуацијом на терену, након прошлонедељних обилнијих падавина.

Поручио је да је велики посао је урађен од 2014. године на заштити од поплава и сада је штета знатно мања него што би била.

"За само пет година смо направили огромну промену, чудо, петоструко је Србија заштићенија него што је била", рекао је Вучић.


ВУЧИЋ У СИРЧУ: ИЗБЕГНУТА КАТАСТРОФА КАО 2014.

СИРЧА - Председник Србије Александар Вучић обишао је у уторак насеље Сирча код Краљева, које је претрпело највећу штету од буијичних поплава и истакао да је избегнута катастрофа из 2014. године захваљујући свему ономе што је од тада урађено на одбрани од поплава.

Вучић је рекао да ће до краја године бити изграђена сва 23 моста на територији Краљева оштећена у поплавама почетком јуна. Он је обишао локацију на којој је Војска Србије поставила понтон, јер је Сирчанска река однела стари мост, а директору Путева Србије наложио је да до 15. октобра буде направљен нови мост.

"Задовољан сам што смо избегли катастрофу из 2014. године, не због природе, већ због тешког рада и Горана Пузовића и Србијавода и сада треба додатно да уложимо у те објекте. Све што је Пузовић радио је дало велике резултате. Треба још Грдицу да ослободимо од поплава за сва времена".

Војска је за нешто више од два дана поставила понтонски мост како би становништво Сирче могло да прелази реку, а Вучић је рекао да је поносан на њу што је притекла у помоћ грађанима. "У Краљеву је сигурно највећа штета. Морава је издржала и све што смо радили око ње, али су проблем сада направили бујични токови", навео је Вучић и додао да ће бити уложен и додатни новац за утврђивање река у том делу Србије.

Када је реч о новчаној помоћи грађанима који су највише били угрожени поплавама, Вучић је казао да је то питање правичности коме је тај новац најпотребнији и да ће о томе одлучивати надлежна комисија. Одговарајући на питање новинара, Вучић је рекао да би требало, као што је најављено, за Видовдан 28. јуна да отвори аеродром Морава код Краљева за цивилни саобраћај, што ће пуно значити за привреду и развој тузима Западне Србије.


Председник је казао да ће до краја године бити отворен и цео аутопут од Београда до Чачка, пошто је добио обећање од Кинеза да ће деоница Сурчин - Обреновац бити готова до светог Николе, 19. децембра. "За две године ћемо имати и аутопут од Прељине до Пожеге", нагласио је Вучић.

Каже, такође, да крајем јула почињу радови на изградњи Моравског коридора, то јест аутопута Појате - Прељина који ће америчка компанија Бехтел највероватније радити по систему "кључ у руке".

Председник је рекао да чека 15. јун када ће имати податке о ПДВ-у и да ће тада моћи више да каже када ће бити повећане поново плате и пензије, али да очекује да то премијерка Ана Брнабић одобри пре краја године, а да би просечна плата требало да буде већа од 500 евра. "Рекли су ми пре (опозиција), када дигнеш плате изнад 500 евра треба сви да гласају за тебе. Има тај снимак из скупштине, да их подсетим", додао је Вучић.


Заменик градоначелника Краљева Вукман Ракочевић је рекао да је у Сирчи поплављено 45 кућа и да је срушен мост што је, како каже, нанело велику штету мештанима низводно од реке, јер су вода и муљ ушли у њихове куће. Како је рекао, у наредном периоду неопходно је да се уради пројекта документација за изградњу новог моста по савременим стандардима.

Ракочевић је рекао да је село изнад моста, са 25 мештана, потпуно одсечено од осталог дела Сирче и до којег не може да се стигне превозом. "Екипе Штаба за ванредне ситуације, Дома здравља и Црвеног крста обилазе пешке менштане тог села и доносе им помоћ у лековима и храни", рекао је Ракочевић и додао да, према прелиминарним проценама, материјална штета износи неколико милиона динара. Казао је да се већина мештана чија су домаћинства била поплављена вратило у своје куће и да је рашчишћен терен.ЗА КРАЉЕВО БИ БИЛА КАТАСТРОФА ДА НИСМО УРАДИЛИ БЕДЕМ


Председник Александар Вучић обишао је у уторак и предузеће "Радијатор инжењеринг" у краљевачком насељу Грдица, које је недавно погођено поплавама и истакао да би за Краљево била катастрофа да након 2014. године није урађен противпоплавни бедем.

Како је рекао, важно је да се попуне и преостале "рупе" у заштити од поплава, односно да се у потпуности уреде мањи, локални водотокови. Према његовим речима, за Лучане и Краљево биће потребно око 1,8 милиона евра за уређивање корита река. "Завршите то, да више нема проблема. Да решимо проблеме људи Грдици, Сирчи, Адранима једном заувек", обратио се Вучић директору "Србијавода" Горану Пузовићу, који је са њим обишао фабрику.


"Доста смо урадили, али морамо и сада све рупе да закрпимо, да заштитимо Краљево", подвукао је председник. Пузовић му је пренео да су у насељу Грдица проблеме направили мањи водотокови, као и да ће "Србијаводе" помоћи граду око израде плана, као и да је начелно договорено да се један мост замени.

Вучић је фабрику, која се бави монтажом и производњом котлова за централно грејање, обишао са руководством, а директор Раде Јањић је рекао да се причињена штета мери у стотинама хиљада евра.


Како је навео, оштећене су све машине за производњу, сечење и савијање лимова, ЦНЦ ласери, апкант пресе, аутоматске савјачице, пробијачице, полуаутомати за стругање материјала, роботи за аутоматско варење... Пренео је председнику да је у прошли понедељак, у погону вода достигла 70 центиметара, али и истакао да је један погон почео да ради већ у среду после подне, а други у четвртак.

Такође, додао је да је 70 одсто машина осигурано. Јањић је навео и да је предузеће само прошле године произвело 13.200 јединица, а да ове године има већ поруџбину од 7.000 за Италију. Како је рекао, 80 одсто производа се извози, највише у Аустију, а затим и у Немачку.

"Овде се плаћа сваки сат на послу, просек плате је преко 650 евро", додао је Јањић. Предузеће "Радијатор инжењеринг" се бави монтажом и производњом котлова за централно грејање, запошљава више од 350 радника од којих је 40 дипломираних машинских инжењера који свакодневно раде на усавршавању квалитета производа.

ДОЛАЗИМ ПОНОВО У ГУЧУ, НА ОТВАРАЊЕ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ


Председник Александар Вучић обишао је данас у средњој школи "Драгачево" у Гучи радионицу и фискултирну салу, које су оштећене током поплава и којима је потребна реконструкција.

Радници у радионици су га упознали са тим да је вода у року од сат времена поплавила просторију, да је порасла за два метра и да су сви мотори уништени, али да су ђаци евакуисани на време.

Председник им је захвалио што су прво бринули о деци и најавио да ће фискултурна сала, за чију је обнову потребно 36 милиона динара, бити готова до Нове године, најкасније до краја јануара.

Такође, навео је и да ће поново доћи у Гучу, на отварање сале.

Председник је похвалио и што се у школи практикује дуално образовање и приметио да ће овогодишњих 30 ђака који су завршили за браваре-завариваче пронаћи посао врло брзо.

Додао је да је важно да у школи има ђака и да их је сваке године све више.

"Срећан сам што ћемо ово да обновимо", рекао је Вучић.

Констатовао је да је несрећа са поплавом велика, али да надлежни раде на томе да се контролишу корита околиних речица, те додао да је био упознат са тим да се у Гучи излила Бјелица, али да није знао за проблем са Врањичким потоком.

Председнику је руководство школе поклонило фудбалску лопту за млађег сина Вукана.

ВЕЛИКИ ПОСАО УРАЂЕН

Велики посао је урађен од 2014. године на заштити од поплава и сада је штета знатно мања него што би била, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић, током обиласка места у неколико општина у којима су поплаве и бујице недавно причиниле штете грађанима.

"За само пет година смо направили огромну промену, чудо, петоструко је Србија заштићенија него што је била", рекао је Вучић.

Нагласио је да смо показали да можемо само људским радом да контролишемо природу.

Он је одбацио спекулације да су се поплаве десиле поново на истом месту, као 2014, истичући да је велики део бедема тада направљен, те да су се сада излиле мање речице и бујични потоци направили штету у неким насељима, која пре пет година нису била на удару.

Прочитајте још - ПОСЛЕДИЦЕ ПОПЛАВА: Море ђубрета слило се у језеро


Председник је истакао да су Лучани у међувремену заштићени, да је фабрика заштићена, а да је изливања дошло само на преосталих 180 метара бедема са једне стране Бјелице, а, приметио је, и то је резулчтат онога што зтовемо "спрска посла", јер су се поједини бунили када је то требало да се заврши.

Вучић је нагласио да је заштита од поплава код Крупња такође готово перфектно урађена и да је река Ликодра на маестралан начин укорићена.

"Решићемо и Сирчу и Трстеник, морамо да пронађемо начин да решимо и Грдицу".

Вучић је додао да је то место у низини и да поплави и када падне и 30 литара кише по метру квадратном.

Председник је рекао да ће премијерка Ана Брнабић за десетак дана обићи радове код Лучана, а да ће он доћи да се увери како се све одвија за неких месец и по или два месеца.

ЗА ТРИ ДАНА ПОЧИЊЕ ГРАДЊА ПУТА

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас поплављено село Бањевац код Крупња и најавио да ће већ за три дана почети градња пута од Крупња до манастира Богоштица, у дужини од 4,7 километара.

Вучић је обиласком засеока Мамићи започео данашњи обилазак поплављених подручја на територији Крупња, Лучана, Гуче, Краљева, Сирче и Трстеника.

Прочитајте још - Од потопа штета 25 милиона евра

У засеоку Мамићи се због обилних падавина излила река Богоштица и уништила засаде малина и дворишта домаћинстава.

Вучић је у разговору са грађанима рекао да ће пут од Крупња до манастира Богоштица бити завршен за четири до пет недеља, као и да ће заједно са тим радовима бити урађено и око 500 метара пута до школе.

Иначе, шест села гравитира око тог пута.

Председник Србије, који је 12. пут до сада посетио Крупањ, разговарао је са грађанима који су се највише жалили на појаву клизишта, након чега им је он обећао помоћ државе.


Једна од њих је била и Душица Бојановић која има се седмочлану породицу, а изнад чије куће је прорадило клизиште.

"Већ сутра ће доћи да то виде и покушаћемо то да средимо, решићемо", казао је Вучић.

На локацији коју је обишао председник Вучић у току су радови на санацији коловозне конструкције оштећене приликом поплава.

Појединима је вода ушла у куће, а породици Милана Секулића је однела бетонску ограду око дворишта.


Како су Танјугу рекли радници предузећа "Gradcoop", које изводе радове, ради се проширење коловозне конструкције и ојачавање насипа око реке што је, додају, предуслов за асфалтирање коловоза.

Вучића су у Мамићима дочекали председник општине Крупањ Иван Исаиловић и мештани.

Иначе, након састанка представника угрожених општина са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем, у Београду, 7. јуна, Исаиловић је навео да је штета од поплава процењена на око 30 милиона динара.

Од тога, 13,5 милиона динара је потребно за пољопривредне површине, рекао је он тада и навео да су уништена и четири мања моста, 114 хектара обрадивог земљишта, а 24 куће потпуно поплављене.

Након Бањевца, председник ће обићи и новоизграђени мост на путу Љубовија - Крупањ.

ВУЧИЋ: ТРУДИЋЕМО СЕ ДА ПО РАЂЕВИНИ ПРАВИМО ПУТЕВЕ


Председник Александар Вучић обишао је данас током посете Крупњу и новоизграђени мост на путу Љубовија - Крупањ и поручио да ће се држава, уз локалне самоуправе, трудити да буде добрих путева у том делу земље.

Председник је у обраћању мештанима изразио задовољство што је један, како је рекао, тежак део пута завршен и што кроз тај прелепи део Србије пут у целини изгледа репрезентативно.

Он је поновио да ће се градити пут од Крупња до манастира Богоштица, те навео и да ће се у другом делу општине, где је река Кржава правила проблеме, радити путеви и регулација.

"Онолико колико можемо, трудићемо се да направимо путеве свуда, да људи могу да дођу у Крупањ, али и да ви имате излаз из Крупња ка околним местима. Да преко вас буде најближи пут до Шабца, Златибора, Таре, да и овде остаје новац", рекао је Вучић.

Указао је да је у близини Крупња и Мачков камен, важно историјско место, из периода Првог светског рата, до којег како је рекао, људи ретко свраћају, а много Срба не зна ни шта оно представља.

Зато ће се трудити да Мачков камен постане место где ће ђаци ићи на екскурзије, којим ћемо се поносити и које неће бити заборављено.

"Улагали смо много новца у Крупањ и срећан сам што се види колико је било важно да уредимо речна корита. Морамо још да радимо, сад смо видели где су нам слабе тачке, да те ствари поправимо и још новца додамо и са тим крећемо колико одмах", поручио је Вучић.
ПРЕДСЕДНИК ОБИШАО ЛУЧАНЕ - БРЗА ПОМОЋ ГРАЂАНИМА ПОПЛАВЉЕНОГ НАСЕЉА ЂЕРАЋ

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће поплављено насеље Ђераћ у општини Лучани у наредних 10 дана добити помоћ, као и да ће бити заштићено и последњих 180 метара бедема, како се поплаве више не би понављале у том крају.

Председник је том приликом најавио да ће у року од шест месеци нове стамбене објекте добити породице чије су куће потпуно уништене у поплавама.

"У року од шест месеци ће то бити решено за ове људе. Очекујем да за месец и по дана крену радови и да за 40 до 50 дана дођем и видим да се увелико ради. А, пре зиме мора све да буде готово", поручио је Вучић.

Додао је да ће величина тих објеката бити у складу са бројем чланова домаћинства.

Вучић је рекао директору Србијавода Горану Пузовићу да преосталих 180 метара бедема мора да се реши и да га не интересује ко се све буни и да то мора да се уради да тај крај не би опет био поплављен.

"Имаћете боље путеве за месец дана, све мостове саниране, све поправљено", најавио је он додајући да је посао државе да помогне угроженом народу.

Председник је рекао да ће држава помоћи поплављену пекару "Максимил" у том насељу, која дневно направи 1.200 хлебова, као и да ће за месец дана доћи да се увери да ли је све завршено и да ли пекара ради.

Вучић је у разговору са власницима пекаре рекао да не брину и од њих добио информацију да штета у пекари износи око три милиона динара.

"Немој да плачеш, то за државу није велики новац, а ова пекара је важна за ваше место", казао је Вучић и додао да би то требало за десет дана да се реши.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је рекао да тренутно то министарство ради процену штете и да ће програм помоћи бити готов за недељу дана, а да ће све бити реализовано за највише месец дана.

Вучић је додао да је штета, ипак, много мања него 2014, када су поплаве тешко погодиле то подручје.

У обраћању грађанима, председник Србије изразио је задовољство што су последице поплава у Лучанима биле мање захваљујући ономе што је држава урадила.

Указао је да индистријски део није био поплављен, али је, због, како је рекао, нашег инаћења и наше природе 180 метара остало непокривено и људи су због тога платили цену.

"Решићемо то коначно, једном за увек да се Бијелица више не излива", нагласио је Вучић.

Рекао је да је много тешко видети сузе људи, али је за државу овај пут много мањи посао него 2014, иако је много кише пало за кратко време, чак 60 до 80 литара по квадрату.

Он је казао да ће, иако је у Лучанима био већ девет пута, поново доћи после посете председника Француске Србији, да види шта је урађено.

"Лучани ће бити све боље место за живот", нагласио је он, подсећајући на аутопут који ће проћи кроз то место.

Навео је да је укупно 256 објеката у овом региону погођено и да ће добити помоћ за реконструкцију.

Власница пекаре Максимил у насељу Ђераћ у Лучанима, које су прошле седмице погодиле бијичне поплаве, Мира Матијевић рекла је Тањугу да је за само 10 минута цео засеок поплављен, а да је вода у пекари све уништила достижући висину од скоро два метра.

"Морали смо да изађемо, ниједну машину нисмо успели да сачувамо. Ништа нам није остало", каже Мијатовић и додаје да се мештани тог насеља већ двадесет година боре са поплавама.

Према њеним речима, још увек није урађена прецизна процена штете на објекту површине око 240 квадрата.

"Двадесет година стварате нешто и доживите да останете без ичега. Биће потребно много времена да све обновимо, а најтеже ми је што не могу да радим", каже кроз сузе Мијатовић и истиче да је за ниу, супруга и троје деце породична пекара била једини извор прихода.

Вучић ће у Гучи у подне обићи поплављену средњу школу "Драгачево", а у Краљеву посетити предузеће "Радијатор".

Затим ће обићи поплављено подручје у насељу Сирча и у Трстенику поплављено насеље Горњи Рибник, као и поплављену кућу породице Максић.

ВУЧИЋ ОБЕЋАО ПОМОЋ ГУЧИ


Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Гучи да ће у најкраћем року бити пружена помоћ поплављенима у том региону, истичући да за државу то није превелики проблем, али да је важно да се то уради на поштен и праведан начин, да је добију они који су стварно оштећени.

Вучић је, у обраћању након обиласка Средње школе „Драгачево“, казао да ће они који су остали без кућа, наводећи да је скоро 20 за рушење, и 170 поплављених, у најкраћем року бити пружена помоћ.

„Имамо довољно новца. Ускоро ће Сабор трубача, не смеју последице до тада да се виде“, поручио је он.

Директору „Србијаводе“ Горану Пузовићу рекао је да у будућој одбрани од поплава не узме само у обзир Бијелицу, већ и Враничку реку.

„Молио бих те да помогнете онима који су стварно поплављени, а не онима који желе само да нешто узму од државе“, казао је Вучић.

Замолио је да куће које се буду градиле буду квалитетне, а грађане је замолио да од државе траже само оно што је могуће и реално што може да се уради.

Обилазећи школу рекао је да је посебно срећан због успеха ове образовне установе, која је паметним избором профила повећала број ђака.

„Коначно имамо децу која ће да буду заваривачи, бравари,.. То је одговорно понашање за будућност“, поручио је он.

Вучић је казао да ће, када прође аутопут кроз Драгачево, бити лакше да се доводе нови инвеститори и фабрике, како би грађани могли да заснивају своју будућност у свом крају не само на фабрици „Милан Благојевић“.

Захвалио се и Војсци Србије на свему што је урађено током поплава и рекао да данас тек почиње посао да се врати све у стање какво је било пре, а то ће трајати пар месеци.
ВУЧИЋ ДРОБЊАКУ: НАПРАВИТЕ ЦЕО ПУТ ПРИДВОРИЦЕ - ДЕВИЋИ

Председник Александар Вучић рекао је данас мештанима драгачевског краја да ће део пута од Ивањице до Девића, од око седам километара, бити урађен целом дужином.

На потребу за обновом тог дела пута указали су му новинари током његове посете Лучанима, који су рекли да је пут од Придворице до Девића у јако лошем стању, и да је мештане обрадовала вест да ће бити урађен целом дужином, али да се онда појавила информација да ће бити урађено само 3,5 километара.

Председник се обратио в.д. директору "Путева Србије" Зорану Дробњаку, који му је пренео да је за сада у плану да се асфалтира око 3 километра тог пута.

Вучић је рекао да или ураде цео пут од 7 километара или да га не раде уопште.

"То што ће људи да имају асфалт на 3 километра, на пола пута, шта ће са остала 4 километра... ", упитао је.

Цео пут би, према проценама, требало да кошта око 2 милиона евра, што је много, приметио је Вучић.

"Доћи ћу тамо кад урадимо пут. Или урадите све или ништа. То је као када бисте урадили пола куће..."

Вучић је истакао да сви људи у Србији заслужују добре путеве и подсетио да се деценијама чека да Ибарску магистралу замени аутопут.

Навео је да се раније најмање улагало у путеве, али да је сада потпуно другачије.

У том смислу, поновио је да атопут кроз Грделицу не кошта испод 450 милиона евра, да ће толико да кошта и деоница од Просека до Градине, док ће око 800 милиона евра да кошта Моравски коридор.

Уз то, подсетио је да се ради на путевима од Батроваца према Кузмину, да ће се радити путеви Рума - Шабац, брза саобраћајница Шабац Лозница, као и брза саобраћајница од аутопута Е-75 до Пожаревца и даље до Градишта, пут Беоргад - Зрењанин и Зрењанин - Нови Сад.

ВУЧИЋ СА ОЦЕМ СТРАДАЛОГ РАДНИКА У НАМЕНСКОЈ У ЛУЧАНИМА


Милован Миливојевић, чији је син Миломир 2017. страдао у експлозији у фабрици Милан Благојевић Наменска у Лучанима, искористио је посету председника Александра Вучића том месту да му се обрати и затражи помоћ, а председник га је позвао на разговор у понедељак, у Председништву Србије.

Миливојевић је сачекао Вучића у насељу Крстац у Лучанима и затражио председникову помоћ јер, како је рекао, у претходне две године нико у држави није хтео да му помогне да добије било какав званичан документ о смрти свог сина, и да се утврди одговорност за његову погибију.

Он је председнику пренео да је истрага завршена, да су прикупљени докази о тој несрећи, али да у Основном тужилаштву у Чачку није подигнута оптужница, јер, како тврди, генерални директор фабрике Радош Миловановић утиче на институције.

Милојевић се током разговора са председником расплакао и рекао да ће му донети снимак разговора од два и по сата са директором фабрике Миловановићем, на којем се чује "како нуди посао његовој супрузи и ћерки, а породици стан".

"Ја не могу да продам свог сина, као што су овде сви урадили", рекао је Миливојевић и затражио да се утврди ко је одговоран за ту трагедију и зашто се није водило рачуна о заштити и безбедности радника.

Вучић је стрпљиво слушао Миливојевића и рекао да га чека у понедељак у Председништву. "Трагедија твоје породице је ужасна, али те молим да не говориш да ти се кућа угасила", додао је Вучић. Oн је казао да ће позвати и министарку правде Нелу Кубуровић да присуствује њиховом састанку.

ВУЧИЋ У НАСЕЉУ У ТРСТЕНИКУ: ИМАМО НОВАЦ, ПОМОЋИ ЋЕМО ОДМАХ

Председник Александар Вучић посетио је данас и насеље Горњи Рибник у Трстенику, које је претрпело велику штету услед поплава претходних дана, као и поплављену кућу породице Максић.

У разговору са домаћинима, председник је пренео да држава има новац и да ће финансијски одмах помоћи оштећене.

"Нећете чекати месецима, па сто комисија... Биће једна комисија која ће изаћи и за који дан решавамо све. Не можемо да дамо преко хлеба погаче, али можемо да дамо да буде боље", објаснио је Вучић.

Заменик председника општине Трстеник Љубиша Марковић објаснио је за Тањуг да овога пута није плавила Морава, већ вода из канала и потоци.

"Путна инфраструктура је оштећена и преко 2.300 хектара земље било је под водом, око 160 километара некатегорисаних путева је оштећено, као и 10 километара кетегорисаних и процена комисије је да штета износи преко 400 милиона динара", рекао је Марковић.

Додао је да је у поплавама највише настрадало насељено место Селиште, а да су тих дана на терену била сва јавна предзуећа, ватрогасне службе који су спречили да штете буду веће.