СВЕЧАНОСТ У КРАЉЕВАЧКОМ ДОМУ ВОЈСКЕ: Испраћај српских мировњака(ФОТО)

Г. Ћировић

03. 06. 2019. у 12:53

СВЕЧАНОСТ У КРАЉЕВАЧКОМ ДОМУ ВОЈСКЕ: Испраћај српских мировњака(ФОТО)

Фото: Г.Шљивић

Мултинационална операција УН у Либану, са задатком да очува мир у овој држави на Блиском истоку, успостављена је 2006., а Србија у тој мировној мисији учествује од 2013. године
КРАЉЕВО – Уз пригодну свечаност у краљевачком Дому војске је организован испраћај пешадијске чете из састава Друге бригаде Копне војске Србије (КоВ) и вода за заштиту снага из састава Команде за обуку који су упућени у мировну Мултинационалну операцију „УНИФИЛ“ у Либану под покровитељством Уједињених нација.


У присуству припадника Војске Србије и Министарства одбране, челника локалне самоуправе, родитеља, рођака и пријатеља, срећан пут, добро здравље, успешну мисију и извршавање задатака, а потом и повратак у домовину, српским мировњацима пожелео је генерал Милан Мојсиловић, начелник Генералштаба ВС.

- Учешће припадника ВС у мировним операцијама важан је елемент спољне политике Републике Србије чиме наша држава конкретно показује да је посвећена изградњи и очувању не само мира у свету него и у региону. Припадници наше војске ангажовањем у мултинационалним операцијама су у прилици да провере своју спремност и способност за извршавање задатака у реалним условима, али и да размене и одмере искуства са припадницима оружаних снага других држава – поручио је генерал Мојсиловић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Српски мировњаци отпутовали на мисију у Анголу (ФОТО)


Мултинационална операција УН у Либану, са задатком да очува мир у овој држави на Блиском истоку, успостављена је 2006., а Србија у тој мировној мисији учествује од 2013. године. У контигенту који је јуче упућен у Либан налази се 175 припадника ВС.

- Пешадијска чета којом ћу командовати наредних шест месеци у Либану је потпуно спремна за извршење свих задатака који су предвиђени резолуцијом 1701 Савета безбедности УН - нагласио је мајор Игор Кочовић, командир пешадијске чете.– У самој зони операције нас очекују задаци патролирања, формирања сталних контролних пунктова и надгледања линије разграничења.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације