ЖИВИ смо! Ове бомбе падале су далеко од нас, али су нас подсетиле на оне натовске из 1999. године.

Овако, за "Новости", из Дамаска, где се уз патријарха Иринеја и друге црквене великодостојнике СПЦ налази у посети Антиохијској патријаршији, говори митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАПАД У СИРИЈИ: Патријарх и делегација СПЦ неповређени

После ракетних удара по положајима сиријске војске, митрополит Амфилохије каже да "Господ чува побожне братске народе и напаћену свету земљу Сирију". И амбасадор Србије у Сирији Милан Вијатовић, потврђујући да су патријарх Иринеј и митрополит Амфилохије после израелских удара на Сирију добро, наглашава да међу жртвама бомбардовања нема држављана Србије.

Израел је напао сиријску војску на југу земље у, како је наводи "циљу одмазде због два пројектила која су пала на њихову територију", за које Тел Авив тврди да су испаљени из Сирије. У бомбардовању су према првим извештајима погинула три сиријска војника. У међувремену је сиријска телевизија известила "о великим експлозијама у близини Дамаска, као и о борбама ваздухопловних снага са непријатељем".

Иначе, делегација СПЦ коју предводи патријарх Иринеј, а коју поред митрополита Амфилохија чине и епископ шумадијски Јован, архимандрит Дамаскин (Грабеж), протојереј ставрофор Божо Бакајлић, протођакон Дамјан Божић, ђакон Владимир Руменић и пођакон Дејан Накић, од суботе су у посети Сирији. Ово је званична посета СПЦ, патријарху антиохијском и свега Истока Јовану десетом и Антиохијској патријаршији.

Иначе, Израел је напао сиријску војску на југу земље у, како се наводи, "циљу одмазде због два пројектила која су пала на њихову територију", а за које Тел Авив тврди да су испаљени из Сирије. У бомбардовању су према првим извештајима погинула три сиријска војника. У међувремену је сиријска телевизија известила "о великим експлозијама у близини Дамаска, као и о борбама ваздухопловних снага са непријатељем".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Патријарх Иринеј стигао у Сирију: Обићи ће и „долину хришћана“ код Хомса (ВИДЕО)

ЕПИСКОП ЈОАНИКИЈЕ: ЗА БРИГУ

ВЕСТ из Сирије затекла је епископа будимљанско-никшићког Јоаникија на служби у Цркви Успења Пресвете Богородице у манастиру Пива код Плужина, који управо обележава двадесет година архијерејског служења.

- Богу хвала, наша делегација је била далеко од граната. Познато ми је да је рубни део Дамаска често изложен бомбардовањима. То је жалосно и за бригу - казао је, за "Новости", епископ Јоаникије.