ВРЊАЧКА БАЊА – На дан када се 1969. године први пут огласио врњачки радио,данас је у конгресној дворани хотела „Фонтана“ свечаном академијом и пригодним програмом Радио Врњачка Бања (РВБ), као једна од најстаријих и најслушанијих локалних радио-станица у Србији, али и на простору бивше СФРЈ, обележила значајан јубилеј – 50 година постојања и рада.


У присуству бројних гостију и уз доделу признања заслужним појединцима за допринос настанку и развоју Радио Врњачке Бање, овом приликом премијерно је емитован документарни филм Данета Станојчића „Године у (в)етру“, у продукцији овдашње ВРТ, посвећен врњачком радију као једном од темеља духовности и културе престонице српског континенталног туризма.


Прочитајте још: ПОЉУПЦИ НА МОСТУ ЉУБАВИ: У Врњачкој Бањи одржано традиционално такмичење у љубљењу (ФОТО)


- Не постоји значајнији политичар, уметник, музичар, спортиста или глумац бивше СФРЈ који није седео пред микрофоном радио Бање. Због своје отворености и посебности, РВБ је постала позната и популарна и ван граница своје слушаности. Тако је локална радио-станица Врњачку Бању одвела у Београд, Сарајево и Загреб, а у Бању довела и Београд и Сарајево и Загреб, али и Њујорк, Париз и Лондон – каже Дане Станојчић, аутор филма.


У овом филму говоре сами актери стварања РВБ, али и потомци људи који су некада радили у овој медијској кући оставивши дубок, неизбрисив траг.