Посета у братском духу

28. 05. 2019. у 06:29

Посета у братском духу

Размена искустава Фото РТВ

Кинески новинари са колегама из РТВ Војводине

ДЕЛЕГАЦИЈА Свекинеског удружења новинара посетила је колеге из РТВ Војводине у циљу потенцијалне сарадње и размене искустава.

Сарадња између Удружења новинара Србије и Свекинеског удружења новинара траје веома дуго, а од 2000. године уведена је пракса да два удружења размењују делегације.

- Трудимо се да сваке године угостимо бар једну делегацију из Кине и да једна наша делегација оде у Кину. То је земља која се невероватно развија и која је заиста изазов за сваког новинара који је посети - рекао је генерални секретар Удружења новинара Србије Нино Брајовић, и додао да посета РТВ Војводине није случајна, јер ни у једној земљи не постоји јавни сервис који производи програм на 16 језика.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Стефановић и министар јавне безбедности Кине присуствовали вежби припадника САЈ-а (ФОТО)


Директорка програма РТВ Војводине Соња Кокотовић Зечевић открила је да је кинеско удружење новинара показало иницијативу да се успостави братска повезаност Војводине и неке од кинеских провинција.

- Постоји обострани интерес да међусобно сарађујемо, да размењујемо материјале, јер сведоци смо да у последње две деценије у Србији живи све више Кинеза, а наша деца имају могућност да у основним школама факултативно уче кинески језик. Ко зна, можда је то језик будућности и код нас - закључила је Соња Кокотовић Зечевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације