Дечја амбасада "Међаши" је на великој светковини поводом три деценија од постојања и рада у истоименом селу, код Бијељине, највише признање "Златну повељу хуманости", доделила новинару "Новости", Владимиру Митрићу, дописнику из Лознице, иначе потпредседнику колегијума те организације, која је, поред осталог, на почетку рата из Сарајева и Мостара успела да избави око 50. 000 деце и мајки, а до данашњег дана наставила да се бори за дечја права, не само на подручју БиХ, већ и у региону, Европи и свету.

Прочитајте још: Признање Лознице нашем новинару

Генерални секретар Дечје амбасаде Душан Томић, рекао је да Митрић припада великој породици новинара "Вечерњих новости", који су увек,били на страни "обичног" човека, а посебно деце.

За лауреата највишег признања је нагласио да "деценијама пише храбро протов свих лоших појава, на обе обале Дрине, указује на њих, без пардона, мада је више пута био и животно угрожен и што скоро 14 година има полицијско обезбеђење".

- Читав живот проводи у борби за дечја права, а једна од најновијих иницијатива коју је свесрдно подржао и помаже је борба за увођење Алиментационог фонда - каже Томић и додаје:
- За дечја права се залаже и у другим истакнутим организацијама, у земљи и ван ње, чији је члан и важан активиста.