Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић позвао је данас ученике завршних разреда средњих школа да се на својој матурској вечери понашају одговорно, а да ће полиција учинити све да они срецно и безбедно прославе завршетак средње школе.

Он је матурантима, у Спортском центру "Олимп" у Београду , у пројекту "Матура 2019", рекао да је матурско вече добар испит зрелости и замолио их да то вече избегавају алкохол, као и да, ако га конзумирају, не седају за волан.

"Својим примереним и одговорним понашањем будите позитиван пример вршњацима и будућим генерацијама и покажите да можете добро да се проведете без алкохола и дроге. Позивам вас да на матурској вечери будете одговорни, а МУП ће се потрудити да заштити вашу безбедност и да ваша прослава матуре протекне у најбољем реду", рекао је министар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - TRADICIONALNI PLES MATURANATA ODRŽAN ŠIROM SRBIJE: Štraus, pa užičko kolo (FOTO)

Он је матурантима рекао да се не устручавају да траже помоћ и заштиту ако буде потребе, као и да се обрате полицији у свакој ситуацији и поставе питања која имају.

"Хоћемо да саслушамо ваше примедбе и предлоге", рекао је министар полиције.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  DAR ZA MATURANTKINjE: Na ples u novim haljinama

Пројекат "Матура 2019" реализује се у сарадњи с Министарством просвете, Министарством државне управе, Министарством здравља, Министарством омладине и спорта, Канцеларијом за борбу против дрога Владе Србије, Агенцијом за безбедност саобраћаја...

У Спортском центру "Олимп" данас су приказани и спотови "Позив на плес" у коме се матуранти позивају да матурско вече проведу без дроге, алкохола и насиља, као и спот у коме јавне личности дају позитивне поруке матурантима.

Уприличен је и музички програм, а матуранти су имали имали прилику и да заплешу.