Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да је полиција у Србији значајно подмлађена, али да ће се са том политиком наставити и даље.


Он је нагласио да је ових дана промовисано 711 полицајаца и ватрогасаца и да ће још толико бити на јесен.


"Дирекција полиције прави добар кадровски план у коме има довољно искусних колега и довољан број младих колега који подмлађују састав полиције и имају времена да науче посао", рекао је Стефановић за ТВ Пинк.


Додаје да уколико Србија жели да се бори против нарко дилера, силоватеља, убица, мора да има довољан број обучених полицајаца.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић: Заштитићемо грађане, бринућемо о полицајцима; Полицајци: Служићемо отаџбини


"Уложили смо много напора у претходних неколико година и сада имамо значајно подмлађивање. Не може за годину, две све да се уради. Сада смо примили 711 нових полицајаца и ватрогасаца и још толико ћемо примити на јесен", навео је он.


Додаје да ће имати могућност да се запосле у полицији и деца полицајаца који су погинули у обрачунима са терористима, криминалцима или током НАТО бомбардовања.


"Свако дете које хоће да ради у МУП-у биће му пружена прилика. Хоћемо да покажемо да смо поносни на њихову жртву. Они су дали највише што су могли да би ми били слободни и морамо да покажемо поштовање", закључио је он.