ОД НАТО очекујемо извињење не само за цивилне жртве бомбардовања 1999. године, већ и за сваког убијеног полицајца и војника.

Ово је поручио министар одбране Александар Вулин, који је у понедељак присуствовао церемонији полагања венаца на спомен-обележју погинулим гардистима и пацијентима испред КБЦ "Др Драгиша Мишовић" у Београду.

Прочитајте још: ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ: НАТО бомбама хтели да нам затру потомство

- Србија није урадила баш ништа да би изазвала и оправдала НАТО агресију. Зато нас и боли када чујемо изјаве о наводном жалу за цивилним жртвама које су нанете за време бомбардовања. То није довољно, јер нико нема право да убије једног војника или полицајца у једној сувереној земљи - изјавио је министар одбране Александар Вулин.

Он је навео да нико нема право да уништава животе и унесрећује породице.

Прочитајте још: АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР: Залутала НАТО бомба трагично угасила три недужна живота

- Очекујем од вас из НАТО да се дубоко извините, јер ниједан наш војник и полицајац није урадио ништа да би се оправдала његова смрт. Дубоко жалимо, патимо, сећамо се и не можемо да опростимо. Тражите опроштај, али не од мене, не од државе, већ од породица - родитеља и деце жртава - поручио је министар Вулин.

Отац једног од погинулих војника Бранислав Дојчиновић казао је да су погинули војници били "млади људи који нису оставили ништа иза себе сем уцвељених родитеља".

ЖРТВЕ НАПАДА

директним поготком уништена је зграда неурологије "Др Драгиша Мишовић", а оштећене су Дечја клиника и породилиште. Погинули су гардисти Александар Бајин, Горан Вережан, Предраг Игњатовић, Бранимир Крњајић, Славиша Миљковић, Војин Пејчиновић и Драган Танкосић, као и пацијенти Бранка Бошковић, Зора Бркић и Радосав Новаковић.