Чланови Удружења грађана "CarGo" одржали су данас састанак на којем их је председник тог удружења Александар Вучић позвао да на најављени протест таксиста одговоре хуманошћу према онима којима је помоћ неопходна.

Вучић је још једном позвао све чланове Удружења да не започињу штрајк глађу и поручио да нико из овог удружења не треба да науди себи, већ да ће, уколико не буде другог решења, они који воде Удружење штрајковати глађу уместо чланова.

"Знам како се осећате када чујете да Yandex износи новац из земље... Знам колико сте храбри и колико снаге имате, јер сте све притиске и нападе издржали. Ми имамо важнију мисију испред себе", рекао је Вучић.

У том је контексту поменуо да је Удружење "CarGo" наумило да помогне Радовану Самадржићу из Смедерева, који болује од церебралне парализе и од рођења је у колицима и који је замолио да му се помогне са милион динара за нова колица са микрокомандама.

То би му, како је навео, први пут омогућило да се креће, да живи, попут свих других, нашта је Вучић поручио да ће чланови Удружења ЦарГо сакупити тај милион и помоћи Самарџићу да набави колица.

Вучић је оценио да се таксисти "понашају као картел", али је поручио да је важно да постоји слобода избора, као и боље услуге, ниже цене...

Како је рекао, таксисти су за 27. мај заправо најавили штрајк против Београда и против свакога ко жели да у њему било шта промени и побољша, а, додао је, "ми им сметамо јер показујемо да је могуће радити и без субвенција за аутомобиле, и по нижим ценама, боље, и без репрограма за нагомилани, неплаћени порез".

Вучић наглашава да Удружење "CarGo" не жели рат са таксистима, већ да желе модернију и хуманију Србију, због чега је позвао таксисте да се "отргну из канџи такси картела" и укључе у акцију прикупљања средстава за донације и у хуманитарне сврхе.

"Ово није рат "CarGo" против таксиста, већ против мањине која је створила картел и злоупотребљава тиху већину оних који поштено раде свој посао. Већину данас позивамо да нам се прикључи. Да учествује, за почетак у нашим хуманитарним акцијама. Да заједно скупимо новац и за Радована, и за све остале", поручили су из Удружења.
На крају скупа певач народне музике Дејан Матић је упутио подршку Удружењу "CarGo", јер, како је рекао, користи њихове услуге од почетка рада, када је било двадесет аутомобила.

"Квалитет и професионализам увек испливају. Ово је једна професионална опција и Србија треба да има овакву причу", поручио је Матић.