Брнабић с члановима Радне групе за израду медијске стратегије

Танјуг

петак, 17. 05. 2019. у 17:56

Брнабић с члановима Радне групе за израду медијске стратегије

Фото Танјуг

Током фебруара спроведена је јавна расправа о нацрту овог важног документа и пристигло је више од 300 предлога, коментара и сугестија

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се у четвртак са члановима Радне групе који су радили на припреми медијске стратегије и упознала их са најновијим детаљима и корацима у вези са доношењем Медијске стратегије, документа који даје оквир за будући развој свеукупне медијске сцене у Србији.

Процес израде Медијске стратегије био је у потпуности инклузиван и транспарентан и укључио је велики број експерата, представника академске заједнице, међународних организација, организација цивилног друштва, медија и других, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Прочитајте још - Медији добијају нову стратегију

Током фебруара спроведена је јавна расправа о нацрту овог важног документа и пристигло је више од 300 предлога, коментара и сугестија.

У току наредне седмице Влада Републике Србије ће објавити Извештај о спроведеној јавној расправи, са коментарима и одговорима на сваку појединачну примедбу, наводи се у саопштењу.

Нацрт медијске стратегије достављен је Европској комисији, а по добијању коментара наставиће се са поступком усвајања, у складу са законском процедуром.

Данашњем састанку су присуствовали представници Мисије ОЕБС-а у Србији, Делегације ЕУ у Србији и Фондације Конрад Аденауер, партнера из међународних организација који су подржали процес израде Медијске стратегије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације