После састанка представника Општине и грађана Штрпца, односно потенцијалног инвеститора "Маткос групе", косовске полиције за регион Урошевца, Министарства за заштиту животне средине и просторног планирања као и Регулаторне канцеларије за енергију одлучено је да се радови на изградњи мини-хидроелектране на месту Обе реке у Штрпцу зауставе до даљег док се не провери сва докумантација и папири које "Маткос група" поседује.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Нови протест грађана Штрпца: Србе нису уплашили пендреци

- Наш примарни циљ је да овај проблем решимо трајно. Општинском руководству и градоначелнику Братиславу Николићу су увек на првом месту били интереси грађана ове општине, што се показало безброј пута. У договору и заједничким снагама са становницима наше општине решаваћемо све оно сто стоји на путу бољег живота и будућности наших становника - наводи се у саопштењу општие Штрпце и истиче да је најбитније да су представници оних који су укључени у протесте задовољни исходом састанка.

Истовремено, из Општине су још једном осудили прекомерну употребу силе коју је употребила јединица Росу у петак током протеста грађана због намере албанског инвеститора да настави радове на реци Калуђерки у њеном току од четири километра и навели да ће такође тражити да одговорни у овом случају буду адекватно кажњени.