На Балканској олимпијади младим математичарима 6 медаља; Премијерка честитала шампионима

Танјуг

04. 05. 2019. у 09:06

На Балканској олимпијади младим математичарима 6 медаља; Премијерка честитала шампионима

Depositphotos

На такмичењу је учестовало 11 званичних и шест гостујућих земаља, додаје се у саопштењу
Млади математичари Србије постигли су још један вредан успех - на 36. Балканској математичкој олимпијади која се од 29. априла до 5. маја одржава у Молдавији, освојили су у екипној конкуренцији прво место, а у појединачној шест медаља - три златне, једну сребрну и две бронзане.

Како је саопштило Друштво математичара Србије, златне медаље освојили су Алекса Милојевић, Јован Торомановић и Милош Милићев, сребрну Павле Мартиновић, а бронзане Јелена Иванчић и Владимир Виктор Мирјанић.


Сви чланови екипе су ученици Математичке гимназије у Београду.

Екипу су водили доктор Бојан Башић (Нови Сад) и доктор Душан Ђукић (Београд).

На такмичењу је учестовало 11 званичних и шест гостујућих земаља, додаје се у саопштењу.

ЧЕСТИТКА ПРЕМИЈЕРКЕ

Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је данас младим српским математичарима освојено прво екипно место на Балканској математичкој олимпијади, која се од 29. априла до 5. маја одржава у Молдавији.

"Још један фантастичан успех младих математичара из Србије. Честитам од срца нашим шампионима коју су освојили екипно прво место у Молдавији. Ви сте наши најбољи амбасадори у свету и представљате право лице Србије. Хвала Вам што сте нас учинили поносним и желим Вам још много успеха на наредним такмичењима и истрајности у даљем образовању и школовању", навела је премијерка у честитки.

Млади математичари Србије су на 36. Балканској математичкој олимпијади у Молдавији освојили у екипној конкуренцији прво место, а у појединачној шест медаља - три златне, једну сребрну и две бронзане.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације