ТИМ студената Правног факултета Универзитета у Београду је на 26. такмичењу студената права, које је одржано у Бечу, постигао велики успех пласманом у финалне рунде усменог дела такмичења у конкуренцији од преко 370 факултета из више од 85 земаља света. Студенти Давид Вучинић и Стефан Станимировић награђени су као једни од најбољих говорника.

Стефан Станимировић је за своје правничке вештине добио похвалну награду коју је ове године добило свега три одсто учесника, а Давид Вучинић је освојио високо друго место у конкуренцији 2.500 учесника чиме је остварен највећи успех београдског тима у овом сегменту такмичења за 17 година учешћа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Драган Јочић: Са Црквом смо увек опстајали

- Реч је о највећем међународном такмичењу студената права, наши такмичари били су изванредни, такмичење је било из области арбитраже и међународног привредног права и све то на енглеском језику - каже, за наш лист, доцент Милена Ђорђевић, управница Центра за правне вештине, која је и ове као и претходних 16 година припремала студенте за такмичење.

Иначе, београдски тим је ове године чинило осморо студената четврте године и мастер студија: Теодора Вујошевић, Мила Ђорђевић, Уна Драганић, Љубиша Вулић, Матија Савовић, Стефан Петровић, Стефан Станимировић и Давид Вучинић, док је у писаној фази такмичења учествовала и студенткиња Јелисавета Бољановић.

По броју освојених награда током 17 година учешћа на овом такмичењу, Правни факултет у Београду се и даље налази у десет најбољих факултета света.