Ђуровић: Хрватска полиција наставља да брутално бије и илегално враћа мигранте у Србију

Бета

25. 04. 2019. у 14:34

Ђуровић: Хрватска полиција наставља да брутално бије и илегално враћа мигранте у Србију

Фото Танјуг / Радош Ђуровић

Директор Центра за заштиту и пружање помоћи тражиоцима азила Радош Ђуровић изјавио је данас да Хрватска полиција наставља праксу да брутално бије и илегално враћа мигранте у Србију

Директор Центра за заштиту и пружање помоћи тражиоцима азила Радош Ђуровић изјавио је данас да Хрватска полиција наставља праксу да брутално бије и илегално враћа мигранте у Србију, али све насилније и без поштовања уговора о реадмисији за оне који су илегално ушли у ту државу из Србије.

Он је агенцији Бета рекао да је само од 19. до 22. априла више од педесет илегалних миграната "колективно гурнуто" назад у Србију.

"Након што их хрватска полиција ухвати кад дођу у Хрватску, било преко Србије или чак преко Босне, људе довезу до границе са Србијом и фактички их гурну у Србију", рекао је Ђуровић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Хрватска: Полиција пуцала на комби с мигрантима, теже рањено двоје деце

Према његовим речима, мигрантима се такође ускраћује право да затраже азил, а веома често "бивају брутално претучени, уништавају им се телефони, одузима новац".

Он је рекао да Центар нема сазнања да је Србија због тога реаговала и да предузима адекватне мере да се та незаконита пракса заустави.

Према његовим речима, све интензивније такво поступање хрватске полиције је везано и са повећаним бројем улазака миграната у ту државу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Полицајци натерали мигранте да узвикују "Динамо Загреб" (ВИДЕО)

"То је најоптерећенија граница, по преласку људи, после српско - босанске", рекао је Ђуровић, додајући да поступање хрватске полиције поприма све насилније облике и да у одређеним случајевима поприма сразмере мучења.

Ђуровић је раније данас на друштвеној мрежи Твитер поставио слике Азила у Србији (АПЦ) на којима су приказани мигранти са модрицама и написао да "сурово третирање миграната и избеглица на хрватској граници и илегални пусх бацкови не престају".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Simon

25.04.2019. 16:51

Cudi se da nema reakcije sa srpske strane na neljudsko ponasanje hrvatskih policajaca.A gde ti zivis,kao da je to jedino podrucje gde nema nikakve kontra reakcije sa srpske strane.Zalosna nam majka!!!

buki

26.04.2019. 17:26

Mi ne reagujemo ni kad Srbe proroteraju i prebace preko granice, a da reagujemo zbog izbeglica. Mi čak krijemo mrtve Srbe koji su doplivali Savom i Dunavim, sakrivamo leseve, tako da se ni dan-danas ne zna gde su zakopani, kako bi umanjili broj stradalih od ustaske kame. Nema nama pomoci dok je i poslednji čukununuk komunista ziv.