Бесплатни прегледи коже у 24 града

Бета

21. 04. 2019. у 22:54

Бесплатни прегледи коже у 24 града

Илустрација,фото В.Данилов

Удружење дерматовенеролога Србије данас је најавило да ће и ове године, у оквиру кампање Еуромеланом, организовати бесплатне прегледе грађана у 24 града Србије и у 49 државних и приватних здравствених установа

Удружење дерматовенеролога Србије данас је најавило да ће и ове године, у оквиру кампање Еуромеланом, организовати бесплатне прегледе грађана у 24 града Србије и у 49 државних и приватних здравствених установа. У сарадњи са Иновационим центром Електротехничког факултета направљена је веб апликација са упитником који открива особе који имају повишен ризик за настанак рака коже и усмерава их на заказивање бесплатног прегледа 13. маја у једној од дерматолошких установа широм Србије.

Од 22. априла до 3. маја заказивање прегледа биће могуће путем веб странице www.еуромеланоа.орг/сербиа, а од 6. до 8. маја од 8.00 до 20.00 путем бесплатне телефонске линије на број: 0800 222 888.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Лекару част највише 462 евра

Кампања Еуромеланом је званична медијска кампања Европског удружења за дерматолошку онкологију и Европске академије за дерматологију и венерологију, а спроводи се под покровитељством Министарства здравља Србије.

Усмерена је на подизање свести о заштити коже од УВ зрачења и раном откривању меланома и других облика рака коже, а мото овогодишње кампање је "Борба са раком коже почињен у твојој глави".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације