ХРАБРО бранећи своју отаџбину Србију на граници са Албанијом, 19. априла 1999, у својој двадесетој години, погинуо је Насер Вучељ, припадник тадашње Војске СР Југославије, из насеља Мур код Новог Пазара. Био је припадник Прве чет Другог батаљона 125. моторизоване бригаде.

На новопазарском гробљу, Насеру су у петак пошту одали представници Војске Србије, његови ратни другови, родитељи, родбина и пријатељи. Истовремено, на предлог Војске Србије и Насерових сабораца, Градска управа у Новом Пазару одлучила је да једна улица у овом граду, највероватније у насељу Мур, понесе име овог храброг ратника са Кошара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОТИШАО НА КОШАРЕ И НИЈЕ СЕ ВРАТИО: Бања Ковиљача се сећа свог страдалог јунака Ивице Ивановића, хероја без гроба

- Многи су Насеру тада говорили да не треба да иде на одслужење војног рока, јер ће да се зарати, да би ваљало да се негде склони. Могао је да оде код оца Алије, који је тада радио у Немачкој, али он то није желео. Намеравао је да часно одужи дуг према својој домовини, а потом да се запосли и оснује своју породицу. Нажалост, судбина је хтела другачије - прича Насерова мајка Садија Вучељ.

Она каже да су бол и празнина у њеном срцу и души велики, али да је поносна на свог

сина који се часно борио за слободу своје земље.

- Пет дана пре него што је погинуо, чули смо се телефоном. Рекао нам је да је добро и да не треба да бринемо. Послао сам му и новац, који није успео да добије јер га је смрт предухитрила. Да је имао деце, да је бар нешто остало иза њега, било би нам лакше. Тешимо се што имамо још двојицу синова и унучад - каже Насеров отац Алија.