ПОЖАРЕВАЦ – У Немањиној 41 у Пожаревцу све је спремно за сахрану Мирјане Марковић, удовице некадашњег председника Србије и СР Југославије, Слободана Милошевића (1941-2006), која је заказана за суботу, у 15 сати. Према незваничним сазнањима Новости, опело пре полагања урне у гробницу служиће три свештеника Српске православне цркве.


Прочитајте још: Карић доноси урну Мире Марковић


Према информацијама из редова пожаревачког СПС-а, сахрани ће присуствовати око 30 до 40 људи из политичког миљеа, уз грађане и представнике медија. Гробница у коју ће бити похрањена урна са пепелом Мирјане Марковић, направљена је пред 18. март 2006. године, за укоп њеног супруга Слободана Милошевића. У почетку је на гробу била постављена пирамида, која је годину дана касније замењена крстом. Приликом обележавања треће годишњице смрти Милошевића, посетиоци су на гробу затекли његову спомен-бисту, коју је подигла породица.


Прочитајте још: НА ВЕЧНИ ПОЧИНАК БЕЗ НАЈБЛИЖИХ: Марија и Марко не долазе на сахрану мајке?


За сада није познато да ли ће на гробу бити постављено било какво обележје са именом Мирјане Марковић, чије се име од почетка налази на надгробној плочи. Ову плочу направило је предузеће за обраду гранита и мермера „Хидростоун“ из Липовца код Тополе. Израђена је од шпанског гранита „бјанко кристал“ и тежи око 700 килограма. Гробно место налази се под липом, на неколико метара од приземне куће породице Милошевић-Марковић, саграђене на имању које су Мирјани Марковић поклониле њене тетке.