БЕОГРАД - Од овог понедељка обезбеђен је минимум процеса рада у катастру, што значи да најмање 30 одсто запослених мора да ради, наводи РТС, а директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић истиче да су гужве само у 27. марта и у Земуну.

Драшковић је рекао да су поднете кривичне пријаве против организатора штрајка, јер нису дефинисали шта је циљ.

Према речима Драшковића, гужве су само на две локације катастра, у Земуну и у Улици 27. марта док се у осталим катастрима ради нормално, као и све време штрајка.

Директор РГЗ-а очекује да ће до краја недеље почети редовни режим рада. "Пријављено је да штрајкује 105 људи, док у Републичком геодетском заводу ради 3.000 људи. То је мање од броја људи који су на боловању", рекао је Драшковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ђорђевић: Споразум са РГЗ-ом мора да се спроведе

Како је навео, у питању је специфичан и необичан штрајк, "који у савременој историји није познат" и додао да су грађани збуњени и да трпе, као и привреда Србије.

Штрајк још није прекинут јер, додао је, захтеви који су били скривени никада нису обзнањени.

"Сви захтеви које су написали су испуњени пре две недеље. Пошто смо рекли да су захтеви лажни, све што објављују је лажно", рекао је Драшковић.

Како каже, проблем ће "проћи током ове недеље" и грађани више неће бити у ситуацији да их неко спречава да остваре своја права.

"Невероватно је да оваква институција која је важна и за одбрану земље, нема дефинисан минимум процеса рада. Постојала је законска рупа у којој је могло да се деси то што се и десило", закључио је за РТС Драшковић.