Клиничко-болничком центру у северном делу Косовске Митровице уручена је рачунарска и медицинска опрема у вредности од око 13.000 долара, која је резултат акције Срба настањених широм САД и Канаде.

Радио Контакт плус преноси да је у име учесника акције донацију уручио Ђорђе Поповић, који је рекао да је она резултат вишемесечне акције, а све захваљујући дародавцима и подршци свештенства цркве Светог Ђорђа у Сан Дијегу.

"Од новембра до марта прикупили смо скоро 13.000 долара. Надам се да ће ова акција бити само први корак у ономе што наша заједница може учинити за Србе и здравствени систем на Косову и Метохији", рекао је Поповић.

Директор КБЦ у косовској Митровици Милан Ивановић захвалио је на донацији и казао да ће она пуно значити у указивању још боље здравствене заштите пацијентима.

"Ми захваљујемо нашој браћи из Америке и свима онима који су учествовали у овој хуманој акцији. Наравно да ће нам ова помоћ веома много значити, посебно у електронском преписивању рецепата. Такође, ови медицински апарати - тензиометри, поделиће се домовима здравља, болници и свим медицинским службама и помоћи ће у указивању још боље здравствене заштите нашим пацијентима", додаје Ивановић.

Наводи се да помоћ КБЦ у Косовској Митровици садржи тридесет рачунара, пет ласерских штампача и педесетак тензиометара (апарата за мерење крвног притиска).