ДОНЕТА КОНАЧНА ОДЛУКА: Црногорци руше српску крстионицу на води 2. априла

В. КАДИЋ - С. ГРЕГОВИЋ

недеља, 31. 03. 2019. у 12:04

ДОНЕТА КОНАЧНА ОДЛУКА: Црногорци руше српску крстионицу на води 2. априла

СМЕТЊА Крстионица на води на Острву цвијећа код Тивта

Коначна одлука о спорном објекту Митрополије црногорско-приморске. У манастиру се свакодневно обављају крштења

УРБАНИСТИЧКО-грађевински инспектор Драган Зејак потписао је решење у коме се наводи да ће се рушење Крстионице на води на Острву цвијећа код Тивта, у склопу манастира Михољска превлака, обавити 2. априла у 9 часова.

У Министарству туризма и одрживог развоја сматрају да се Крстионица налази у зони морског добра и да је нелегално саграђена. Овај владин орган наложио је још раније Митрополији црногорско-приморској (МЦП) да уклони Крстионицу, али они то нису урадили, па ће то по свој прилици учинити - држава.

Тим поводом огласили су се из манастира Михољска превлака:

- На нашу велику жалост, и поред свег труда и покушаја заједно са братством православне омладине Црне Горе, власт државе Црне Горе је донела званичну одлуку, да нашу црквицу-крстионицу, посвећену Светом Петру II Ловћенском Тајновидцу, сруши. Ми остајемо нa овоме светоме месту, које је натопљено мученичком крвљу 72 света превлачка мученика, који ће са нама тог дана бити ту, да виде ко улази у светињу њихову, да разори храм Божији - поручили су из манастира Михољска превлака.

У спомен на рушење Његошеве капеле на Ловћену и манастира на Превлаци, Крстионица је названа "Ловћенска суза".

ГРЕШКА ЗАНИМЉИВО да се у решењу за рушење поткрала грешка, па стоји да је решење донето 14. децембра 2019. године!

У манастиру Михољска превлака свакодневно се обављају крштења и све је више оних који у летњем периоду желе да се крсте погружавањем у море. Због тога је и одлучено да Крстионица буде обновљена и постављена на води.

Непосредно испод манастира налазила се стара понта која је ојачана а на њој је подигнута црква-крстионица.

Инспектори Морског добра су у децембру прошле године обавестили министарство да су обилазећи терен затекли екипе које граде Крстионицу и понту на Острву цвијећа.

Министарство одрживог развоја и туризма Црне Горе каже да је после тога наложило Митрополији црногорско-приморској да уклони тај објекат који је "нелегално саградила крајем прошле године" у тиватском заливу, али пошто то није учињено у датом року, у складу са законом, ангажовано је "треће лице" да то уради.

У изјашњењу министарству, МЦП је раније навела да "Митрополија црногорско-приморска није била упозната да је за објекат површине 11,33 метра квадратна потребна техничка документација", те да ће је затражити од надлежних органа и прибавити све што је потребно.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (31)

Srpska Crna Gora od Budve do Berana

31.03.2019. 12:26

Poslednji evropski diktator je gotov,krah mu je galopirajuce stigao posle Nove godine,nakon 30god diktature gubi kontrolu nad mafijom,podanicima,najblizim prijateljima.. Najlakse je skrenuti yemu kroz provjereni recept,udar na Srbe u Crnoj Gori(najvece heroje Evrope 21vijeka) kao i SPC,ne bi li skrenuo iole paznju sa svog kraja! Zvijer je ranjena i treba biti oprezan,posebno kada joj nema spasa! Samo mudro braco Sebi u CG,polako ali sigurno,jos samo malo strpljenja,jos samo malo.. Zivjeli

SuverenaAnonimka

31.03.2019. 12:37

УУУУ... ово боли! Невероватно је на шта је ватиканска багра манипулатора свести способна!

Mochwara

31.03.2019. 12:42

Ako sam dobro shvatio, MCP je bespravno gradila, i "nije bila upoznata da je za objekat površine 11,33 metra kvadratna potrebna tehnička dokumentacija", pa je inspektor naložio uklanjanje istog. Šta reći. Ovde ljudi vole nelegalnu gradnju, sami dižu, plaćaju ili žive u istim, i naravno, očekuju od drugih da isto misle i postupaju. Možda neko misli da bi Crkva trebalo da pruži primer legalnog i pristojnog?

Живко Пековић

31.03.2019. 12:47

Све је погрешно интерпретирано у овм тексту. Не руши "црногорска власт" крстионицу, већ антицрногорска, квислиншка, НАТО власт у Црној Гори! Не ради се о "српској крстионици", већ о православној крстионици Митрополије црногорско-приморске, која свих осам вјекова митрополија Српске православне цркве!

ЧИЧА

31.03.2019. 12:48

Цитирам: "а за време НДХ пренета у Хрватску где се и данас налази". Па ни усташе је нису срушиле али зато милогорце неће преживети. Брука и срамота.

СРБИН-Никшић

31.03.2019. 12:54

Господ Бог вас срушио,и вас и ваше потомство олоши безбожничке. Наследници Секуле Дрљевића!

!!!!

31.03.2019. 13:01

Драгане Зејан, питаш ли се да ли ћеш завршити као Шиптар који је ломио крст?

Blagoje Jovovic

31.03.2019. 13:03

Zasto drzava Srbija konacno ne reaguje i zastiti Srpski narod,od monstruoznih modernih "poturica" odnosno sacice poganih izroda,Milogoraca,koji najstrasniji nacin terorisu Srpski narod u CG.Svakom clano monstruznog DPS treba KONFISKOVATI imovinu u Srbiji,zabraniti ulazak u Srbiju

Alek Provorodjeni

31.03.2019. 13:17

Bravo, uklonite tu rugobu! I sve ostale nelegalne gradjevine SPC po Crnoj Gori.

Perica Iz Varosi

31.03.2019. 14:31

Много би више користи имали да срушите Милу него ову малу капелицу која ником ништа згрешила није ,а он јесте богами дебело!

Ludilo

31.03.2019. 15:29

Odriču se svega što je sveto što ih podseća na poreklo njihovo. Džaba vam sve milogorci i albanci stićiće vas pravda Božija.

srpski patriota

31.03.2019. 16:30

U Kotoru u groblju imao je spomenik predratnom trgovcu bez potomaka na kome je pisalo"ko ovaj grob otvori posle moje smrti prokleto mu bilo sve do devetog kolena".Komunisti nisu smeli da ga poruše bez obzira što niko nije plaćao grobarinu za njega.A ovi oće da ruše crkvu.Bože sačuvaj kud ide ovaj svet.

Анти Антифа

31.03.2019. 20:42

Браћо Срби! НАТО управља Црном Гором односно Crnom Gorom. Тим атлатистичким сатанистима највише смета православље! Молим Црногорце да се организују и ово спрече!

A da no sto

31.03.2019. 21:04

Kako obraza imaju srbski popovi u Crnoj Gori da grade na divlje bez ikavih dozvola na nasem najvaznijem turistickom resoursu. Koji bezobrazluk.

Ljilja

01.04.2019. 11:50

To nisu Crnogorci! To su NATO sluge, bezbožnici, izdajnici, kriminalci... To su Montenegrini/milogorci koji imaju svoj poslovni prostor, regisrtrovan u policijskoj ispostavi u Cetinju. Ne čelu im je raspop koji šamara žene po Kotoru i pokušava da, što ne sruši, otme SPC. Bog neka im sudi!!!