НИЈЕ ДОЧЕКАЛА ИСТИНУ О ЖАРКУ: Преминула мајка првог Србина отетог на КиМ

Д. Зечевић

27. 03. 2019. у 12:02

Према речима Снежане Здравковић из Удружења киднапованих и убијених Срба, живот Марице Спасић се претходних година сводио на наду да ће се њен син појавити жив

НИЈЕ ДОЧЕКАЛА ИСТИНУ О ЖАРКУ: Преминула мајка првог Србина отетог на КиМ

Марица Спасић, Жарко Спасић

ДВАДЕСЕТ једну годину је Марица Спасић (80), из Обилића, мајка рудара Жарка Спасића (35), кога су 1998. на Космету киднаповали албански терористи, чекала да сазна истину о свом сину. Нажалост, преминула је недочекавши правду, што је, како је говорила, једино одржавало у животу свих претходних година.

- Што ја да живим ако нема мог детета? - говорила је Марица.

Према речима Снежане Здравковић из Удружења киднапованих и убијених Срба, Маричин живот се претходних година сводио на наду да ће се њен син појавити жив. Нажалост, није дочекала да сазна истину о Жарковој судбини.

После снимка који је доспео у руке породици Спасић, на којем се види да је Жарко након киднаповања био у логору Ликовац, где су га испитивали и мучили припадници терористичке ОВК, преминуо јој је супруг Милорад, Жарков и отац Симе Спасића, председника Удружења киднапованих и убијених. Осим поменутог снимка, судбина овог рудара и оца троје деце никад није расветљена.

Колико је Марица тешко доживела киднаповање сина, својевремено је забележила и наша колегиница Милена Марковић у репортажи о њој. Испричала је како је седела испред школе у Обилићу, са транспарентом на којем пита где је њен Жарко, док су је албанска деца и пролазници псовали, вређали је, пљували...

- Све је ова мајка храброст стоички подносила, само да би нешто сазнала о свом киднапованим сину - писано је тада у "Новостима".

Марица Спасић биће у среду, 27. марта сахрањена у Крушевцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

dobrovoljac

27.03.2019. 12:18

1998 kidnapovali rudara ovi americki demokratski teroristi .Navodni borci za slobodu i ljudska prava.Kosovo je samo dokaz kako americke manipulacije medijima od koljaca naprave heroje a od ispravnih generala koji brane svoju zemlju ratne zlocince.A u medjuvremenu nikad nijedan amerikanac nije zavrsio na medjunarodnom sudu pravde ili britanac.

anti dobrovoljac bego sas front

27.03.2019. 16:28

@dobrovoljac - ajde?kao prvo sve zrtve treba postovati bez obzira na cijoj starni su bili!ratnih zlocinaca ako ocemo posteno dobrovoljac setaju se danas slobodno po beogradu a bogami vecina ih je na zapadu i to su manji nego misevi!ne treba kriviti amere a treba kriviti i suditi koji su neposredno sojim rukama zverski ubijali sto srbe sto albance!ovaki ki ti ima vas ratnika na kaucu mali milion!