АМФИЛОХИЈЕ ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ НАТО АГРЕСИЈЕ: Европа умрла у Приштини

В. К.

понедељак, 25. 03. 2019. у 10:58

АМФИЛОХИЈЕ ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ НАТО АГРЕСИЈЕ: Европа умрла у Приштини

Фото Митрополија црногорска приморска

Митрополит је навео да је та Европа која је сад тријумфовала, „а коју нажалост подржава и признаје једна група наших Црногораца, Европа Наполеона, Мусолинија и Хитлера“

Европа која је хиљаду година утемељена на Јерусалиму, Атини, Константинопољу, рађала све што је истинско и право данас се са њом поистовећује само у једном делу, оценио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије поводом двадесетогодишњице НАТО агресије на Србију и Црну Гору.

-Она није истинска и права хришћанска Европа, већ њена негација. Истинска Европа, Европа Светога Петра и Павла, Европа Фрање Асишког, Дантеа, Шекспира и других великих људи, све до највећег Европљанина нашег времена Де Гола, умрла је у Приштини. Преко наших страдања данас тријумфује једна друга Европа. То је Европа крсташких ратова, и она све што ради, ради у име људских права, изјавио је Амфилохије, додајући да су и крсташки ратови вођени у име ослобађања Гроба Христовог, а у исто време су оскрнавили Свету Софију у Цариграду, прогнали источно роејског цара и патријарха из Цариграда и поставили свог владара и патријарха, и вршили насиље у читавој Малој Азији до Јерусалима.

Прочитајте још - ЕКСКЛУЗИВНО: Американци хтели одмах да убију Павковића!

Митрополит је навео да је та Европа која је сад тријумфовала, „а коју нажалост подржава и признаје једна група наших Црногораца, Европа Наполеона, Мусолинија и Хитлера.“

-Не можемо другим путем јер је наша Европа изворна Константиновско –Јустинијановска, царска Европа која је окончана мученичком смрћу царске руске породице 1918. То је био крај једне Европе који се наставља и у нашим временима. Међутим, ови страдалници, нарочито деца која су побијена од НАТО пакта, Милица Ракић, деца на Мурину, Кошарама, не могу бити побеђени, јер то би значило прихватити да је то завршена прича и на КиМ, Србији, Црној Гори, Европи, свету. То значи прихватити да је зло оно које управља судбинама света. У имену Божијем је суд и правда, и није Бог у сили него у правди и то показује сва историја рода људскога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Mr Radomir Scepanovic

25.03.2019. 13:04

Митрополит Амфилохије је живи светац!

stevan

25.03.2019. 14:46

amen .ziveces vecito u ocima postenih srba. tvoje reci su svete .hvala vecernjim novostima za objavljivane clanka . srbima je potreban ucitelj kao sto si ti da ne skrenemo sa puta bozjega.

Драган Јовановић

25.03.2019. 14:54

Владика Амфилохије, велики духовник и учитељ.