ГРАЂАНИ немају разлога да се плаше због најављених протеста опозиције, који су прошле недеље прерасли у насиље, јер њега више неће бити. Ако га и буде, трајаће веома кратко, толико да ће после тога сви насилници и силеџије добро разумети поруку државе, рекао је данас председник Србије Александар Вучић, приликом обиласка градилишта нове зграде Радио-телевизије Војводине.

Председника су дочекали запослени у РТВ, али и грађани, а он је одговарајући на питања новинара истакао и да је учесника у протестима опозиције све мање - у Новом Саду у петак било их је свега 692, у Нишу 541, а у Владичином Хану осморо.

- Имали смо погрешну процену јер смо мислили да имамо посла са лидерима који су нормални и рационални и који не желе насиље. Сада више на разум фашисте Обрадовића и тајкуна Ђиласа и Јеремића, не рачунамо. Спроводићемо све мере и зато људи немају разлога да брину - рекао је председник.

Вучић је истакао и да опозиција може да дође на власт само изборима или може, како је рекао, да га убије:

- Било би нормално да су избори опција, али они знају да их народ неће. Шта им остаје као друга опција? Немојте да лажете народ да вам је то некакво окупљање.

Председник је додао да је "Србија пристојних, нормалних, добрих људи који хоће да се боре за долазак нових инвестиција, као на пример 'Фолксвагена'", неупоредиво снажнија од оних који би да је растуре и врате у пљачкашке 2000. године.Вучић је оценио да су потпуно неоснована очекивања неких да пресуда Радовану Караџићу може да има било какве везе са опстанком Републике Српске.

- Република Српска је дејтонска и уставна категорија а један од гараната спровођења Дејтонског споразуја је Република Србија. Неће бити никаквог укидања Републике Српске - поручио је Вучић и додао да Србија мора да гледа у будућност и сопствени развој и размишља како да изгради себе и своју снагу.

Александар Вучић са запосленима у РТВ


Поводом нових провокација Приштине, председник Вучић је рекао да је то озбиљан проблем и да су последњом акцијом на северу КиМ хтели да "тестирају" Србе и виде ко је и на који начин спреман да им се супротстави.

- Имали смо данас узнемиравање Срба на северу, пошто су, тобож, ишли да обилазе кладионице и да "хапсе машине" по кладионицама - казао је Вучић и додао да Албанци желе да "убију сваку жељу свим мирним и пристојним становницима севера КиМ да живе у својој отаџбини Србији".
Вучић је нагласио да је на функцију коју обавља изабран од нашег народа и да га нико други није бирао, нити ће га бирати.

- Нико други Србијом неће управљати. Србија се опоравила од тога. Србија је на европском путу, али је суверена и независна земља, неупоредиво снажнија него што је била 1999.

СНИМАК

ВУЧИЋ је, као лицемерне, одбацио примедбе што је објављен снимак на којем се види да је Урош Савић, учесник протеста и упада у РТС прошлог викенда, добијао и храну и воду, иако је он тврдио супротно:

- Њему је фашистички лидер Бошко Обрадовић рекао да каже да није ништа јео и пио. А, када покажете људима да је јео и пио, колико је хтео, онда кажу "што си објавио те снимке".
ЗГРАДА ГОТОВА ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ

ОЧЕКУЈЕ се да ће за шест месеци бити завршена обнова зграде РТВ, на Мишелуку у Сремској Каменици, на месту оне порушене НАТО пројектилима.

- Уложили смо 48,4 милиона евра. Дакле, око 50 милиона евра се даје за изградњу и опремање РТВ. Огромна инвестиција - истакао је Вучић. - Свим запосленима желим успеха у будућности и за шест месеци можемо да се нађемо да видимо импресивну, завршену зграду и да људи у Војводини и целој Србији добију добар програм, по највишим техничким стандардима и да грађани буду што задовољнији.