Лабораторијска опрема за Дом здравља у Доњој Гуштерици

Д. ЗЕЧЕВИЋ

21. 03. 2019. у 14:45

Лабораторијска опрема за Дом здравља у Доњој Гуштерици
Локална самоуправа у Грачаници уручила вредну опрему Дому здравља у Доњој Гуштерици
ГРАЧАНИЦА - Срђан Поповић, председник општине Грачанице обишао је Дом зравља у Доњој Гуштерици и том приликом уручио вредну опрему за микробиолошку лабораторију.Наиме, опрема је уручена у оквиру приоритета локалне самоуправе у циљу побољшање рада свих здравствених установа.

- Уручили смо у четвртак апарате који ће побољшати лабораторијски рад ове здравствене институције и могу да истакнем да ћемо и даље помагати здравствени систем, јер наши мештани заслужују добре услове за лечење. Највећи приоритет је изградња болнице у нашој општини и на што скоријем почетку изградње активно радимо - рекао је приликом обиласка Дома здравља у Гуштерици председник Поповић коме се на вредној опреми захвалио др Небојша Миловановић објаснивши да ће она много значити, како здравственој установи, тако и пацијентима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - МЛАДИ ДОКТОРИ У ГРАЧАНИЦИ: Посао за дванаест лекара

- Дуже време смо били без ових апарата и наши пацијенти су били ускраћени за одређене лабораторијске анализе. Донацијом и коришћењем апарата наши пацијенти добиће много квалитетнију здравствену услугу, широк спектар лабораторијских и биохемијских анализа и што је најважније унапредићемо здравство у нашој општини. Локална самоуправа је овом донацијом показала да је здравство један од стубова њеног развоја - казао је др Миловановић док директор здравства и социјалне заштите при Општини Грачаница Александар Поповић истиче да се то одељење свакодневно труди да побољша ситуацију у здравству, а да је ова донација у циљу унапређења примарне здравствене заштите.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације