Парада да буде 9. маја, не на годишњицу агресије НАТО

Танјуг

понедељак, 18. 03. 2019. у 12:15

Парада да буде 9. маја, не на годишњицу агресије НАТО

Архива
Фото: З. Јовановић

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија у Нишу 24. марта обележити 20. годишњицу НАТО агресије, али је сугерисао да војна парада, која је планирана за тај дан, буде одржана на Дан победе, 9. маја
Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија у Нишу 24. марта обележити 20. годишњицу НАТО агресије, али је сугерисао да војна парада, која је планирана за тај дан, буде одржана на Дан победе, 9. маја.

"Замолио сам Министарство одбране, и полицију да парада на којој ћемо приказати све што имамо не буде 24. марта већ 9. маја на Дан победе над фажишмом и да тада покажемо шта имамо и колико је српска војска ојачала сопственим новцем", рекао је Вучић на конференцији "Двадесет година од бомбардовања Југославије - поуке за европску безбедност у 21. веку", која се одржава у Београду.

Прочитајте још - Парада у сећање на отпор агресору


Како је рекао, 24. марта треба да се сетимо свих који су страдали и погинули, али исто тако да гледамо у будућност, у којој "неће бити места за нашу освету никоме, већ да чувамо и градимо мир и да се захвалимо онима који су помагали тада Србији и који и данас разумеју позицију Србије".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Nemanja Simović

18.03.2019. 14:02

Само јаком парадом можемо у светлу будућност!Ставите мало парадајза у сендвич, молим.

Radnik

20.03.2019. 14:22

Fino, samo malo je nezgodno što su 9. maja pobedili jugoslovenski partizani, a izgubili srpski četnici.