Патријарх Иринеј са Кркобабићем о селу и задругарству

Танјуг

15. 03. 2019. у 10:16

Патријарх Иринеј са Кркобабићем о селу и задругарству

Фото: СПЦ

Спасавање села Србије је национални задатак, част, али и обавеза, сагласни су партијарх Иринеј, министар Кркобабић и председник Одбора за село САНУ, академик Драган Шкорић, саопштено је из министровог кабинета
Министар у Влади Србије задужен за регионални развој Милан Кркобабић упознао је у четвртак патријарха Српске православне цркве (СПЦ) Иринеја с пројектом обнове задругарства који већ трећу годину реализује влада у сарадњи са Одбором за село САНУ, као и о припремама за формирање Националног тима за спас села Србије.


"Спасавање села Србије је национални задатак, част, али и обавеза", сагласни су партијарх Иринеј, министар Кркобабић и председник Одбора за село САНУ, академик Драган Шкорић, саопштено је из министровог кабинета.


На следећем заседању Синода СПЦ-а биће утврђен начин деловања српске цркве како би се поспешила важна мисија и одредити свог члана у Националном тиму за спас села, наводи се у саопштењу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОГЛАВАР СПЦ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА “НОВОСТИ”: Мирно ћу путовати у Црну Гору


Саговорници су истакли да је важно спасити села, а да је основа сваког бољитка управо удруживање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Чикириз

15.03.2019. 12:24

У православљу је мало другачија мисија Цркве у односу на римокатолицизам и протестантизам! Задатак цркве је искључиво спасење човека, да му помогну да достигне обожење. Хуманитарним радом,задругарством и многим другим стварима треба де се баве други,држава пре свега!Патријарх се мало занео.