Трговиште: Станови дељени мимо закона?

Ј. СТОЈКОВИЋ

13. 03. 2019. у 13:15

Трговиште: Станови дељени мимо закона?

Зграда у којој су добили станове, фото Ј.С.

Опозиција у Трговишту оптужује општинске функционере да су им додељени кадровски станови иако имају решено стамбено питање. Крстић и Колић кажу да су се уселили поштујући прописе

ОПШТИНСКИ одбор Народне странке у Трговишту саопштио је да су у овој општини додељени такозвани кадровски станови локалним функционерима - председнику општине Ненаду Крстићу и председнику Скупштине општине Александру Колићу, иако имају решено стамбено питање. Општинари демантују оптужбе тврдећи да су се у нове станове уселили по закону.

- Поред родних и породичних кућа које имају, Крстић и Колић живе у Врању у кућама које су изградили и реновирали за време вршења власти у општини Трговиште. Сада добијају бесплатно станове који су намењени угроженим и социјалним случајевима - каже Марко Крстић, председник општинског одбора Народне странке.

Ненад Крстић у уторак није одговарао на наше позиве, док Александар Колић каже да је реч о крајње неоснованим оптужбама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДАЧИЋ У ТУНИСУ: "Улица Србија" потврда пријатељства две земље; Откривена спомен-плоча српским војницима у Бизерти

- Реч је о становима који су, осим нас двојице, добили и потпредседник општине и члан градског већа. Још два стана нису подељена. Реч је о кадровским становима које смо добили на коришћење, јер немамо сопствене некретнине на територији општине. Није тачно да су то станови за социјално угрожена лица. Постоје три такозвана социјална стана која нису додељена - појашњава Колић.

Александар Колић и Марко Крстић

На оптужбе изречене од стране опозиције, да у Трговишту има кућу, он тврди да то није тачно, јер је то кућа његовог брата, те да је он стамбено збринут у Врању.

- То су станови који су добијени на коришћење - тврди Колић.


КОМИСИЈА И КРИТЕРИЈУМИ

ИЗ Народне странке траже од Крстића и Колића да кажу под којим условима и која је комисија њима доделила станове. Колић за "Новости" објашњава да се нико није јавио стамбеној комисији осим њих четворице и да је све урађено по закону.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације