ТИТУЛУ најхрабријег полицајца у Србији понео је Јован Рељић из Куле, најпосвећенијег Ненад Антић из Ниша, док је за омиљеног колегу изабрана Лидија Качаревић из Крушевца. Награде им је, на свечаности у Позоришту на Теразијема, уприличеној у част полицајаца, уручио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

- То су тихи хероји данашњице, који сваког дана брину о суграђанима чији је позив у свим временима, од првог министра Јакова Ненадовића до данас био проткан тешкоћама - рекао је Стефановић.

Рељић, припадник Полицијске испостава Кула награђен је јер је савладао осумњиченог који је претходно ранио његовог колегу. Том приликом избоден је ножем. Антић, из Сектора унутрашње контроле, континуирано већ 12 година доприноси сузбијању корупције. Лидија Качаревић је награђена, јер је увек насмејана и спремна да помогне колегама.

ПРОЧИТАЈТЕ И:СТЕФАНОВИЋ ПОСЕТИО ПОРОДИЦУ ПОЛИЦАЈЦА: Љубав према униформи преноси се с колена на колено


Министар је подсетио да је током 2018. било много храбрих полицајаца, а међу њима су и Миош Милошевић и Немања Радосављевић које је председник Србије одликовао за храброст поводом Дана државности Србије.

Милошевић је награђен и Златном плакетом за најплеменитији подвиг, коју додељују "Вечерње новости".

- То је позив којим се полицајци не хвале. За дела тих тихих јунака увек се не чује - рекао је Стефановић и подсетио да држава цени све што раде припадници полиције и ватрогасне службе.

Министар је напоменуо да држава улаже у опрему, возила, реконстуркцију просторија у којима полицајци бораве, а почела је и пројекат изградње станова. Додао је и да верује да ће им плате бити још веће, "јер је то значајна награда за људе који штите безбедност Србије".