Пaтријарх: Хрватима смета што више уважавамо папу

Танјуг

11. 02. 2019. у 06:52

 Пaтријарх: Хрватима смета што више уважавамо папу

Патријарх Иринеј / Фото: Н. Фифић

Патријарх српски Иринеј на оптужбе хрватских бискупа да распирује мржњу, истиче да од њих ништа друго није ни очекивао и да Хрватима смета то што СПЦ више уважава папу него њих
Патријарх српски Иринеј на оптужбе хрватских бискупа да распирује мржњу, вређа жртве и хушка на рат одговара да од њих ништа друго није ни очекивао и истиче да Хрватима смета то што СПЦ више уважава папу него њих.

Патријарх је за Курир најавио одговор хрватским бискупима.

"Они се жале што ми (СПЦ) више уважавамо папу него њх, њима то смета. Ми имамо своје мишљење о папи, за разлику од њих. Не распирујем мржњу нити хушкам на рат, нити вређм жртве, а од њих ништа друго и не очекујем", каже патријарх.


Одговор хрватским бискупима на писмо упућено СПЦ уследиће у најскоријем року, најавио је патријарх.

"Чујемо похвале папи Фрањи и Римокатоличкој цркви, а покуде бискупима и цркви у Хрватској. Сматрамо необичним да поглавар једне православне месне цркве јавно супротставља бискупе Католичке цркве у Хрватско папи Фрањи, упућује им прекоре и приписује злочине целој тој цркви и целом хрватском народу", наводи се, између осталог, у писму хрватских бискупа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

stefan

11.02.2019. 09:23

Ne smeta Hrvatima, već hrvatskim biskupima. Nužno je da budemo precizni u svojim jezičkim formulacijama, ako želimo biti pravedni i verni istini.

Emona

11.02.2019. 09:37

Hrvatima smeta i kad u Srbiji greje sunce, a isto im smeta i kad pada kiša. Ko Hrvatima udovolji treba da dobije Nobelovu nagradu.