У АЛЕЈИ заслужних грађана на Новом гробљу у Београду данас је у 11 часова одржан годишњи помен Оливеру Ивановићу. Помену мучки убијеном лидеру Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" (ГИ СДП), који су служили свештеници Цркве Светог Николе у Београду, присуствовали су чланови породице, без супруге Милене и сина Богдана, као и родбина, пријатељи и многобројни поштоваоци. Међу присутнима су били и потпредседник Владе Расим Љајић, народни посланици, чланови ГИ СДП, као и опозициони политичари.

Ивановићеви супруга Милена и син Богдан на Ново гробље су дошли око 10 часова. Пошто су на супругов и очев гроб положили букет разнобојних ружа, запалили су свеће и после двадесетак минута отишли.

- За помен који је заказан у 11 часова сазнала сам из медија, па сам одлучила да са сином дођем сат раније - рекла нам је Милена Ивановић.

Петнаестак минута пре помена, на Ново гробље су стигли Ивановићеви синови Никола, Жарко и Јанко, потом сестра Наташа и брат Мирослав с породицама, као и чланови ГИ СДП и многобројни пријатељи са Косова и Метохије. На помену су били и народни посланици Ђорђе Вукадиновић и Славиша Ристић, као и лидери опозиције Борис Тадић, Борко Стефановић, Драган Ђилас и Зоран Лутовац.


ПРОЧИТАЈТЕ И: СУПРУГА ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Истина о убиству ће изаћи на видело

После помена, брат Оливера Ивановића Мирослав рекао је новинарима да породица из тренутка у тренутак ишчекује да починиоци злочина и сви коју су у њему учестововали буду потпуно разоткривени.


- Можемо говорити о нади, која постоји од првог тренутка, да ће и извршиоци и планери тог гнусног дела бити пронађени - рекао је Мирослав Ивановић. - Нажалост, већ је прошла година а резултата нема. Макар ми о томе нисмо информисани. Процењујући кроз протекло време, не видимо да се улаже довољно напора да се открију починиоци и налогодавци злочина. Али то, пре свега, зависи од професионалности људи који тај посао треба да раде.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара прошле године испред седишта своје странке Грађанска иницијатива "Србија, демократија, правда" у Косовској Митровици. У њега је око 8.15 испаљено шест хитаца. После атентата, пребачен је у болницу у Косовској Митровици, где је преминуо.

Годишњи помен Оливеру Ивановићу на Новом гробљу


ГОДИШЊИЦА У СРЕДУ

НА годишњицу убиства Оливера Ивановића, у среду 16. јануара, његова супруга Милена и син Богдан биће у Храму Светог Саве на Врачару. Истог дана, чланови ГИ СДП годишњицу убиства свог лидера обележиће у 10 часова у Косовској Митровици полагањем цвећа и паљењем свећа на месту убиства Ивановића.