Председник Александар Вучић посетио је прву бебу рођену у 2019. години и рекао да, када се девојчица прва у години роди, то значи мир, сигурност и стабилност за целу земљу.

Малој Искри, девојчици која је дошла на свет у Клиници за гинекологију и акушерство КЦС, коју је природним путем ноћас родила мама Милица Ивковић, пожелео је много среће и добро здравље.

Мајци, која има и старијег сина, је пожелео још деце, да буду жива и здрава.

Прочитајте још - Председник Вучић: У 2019. грађанима желим бољу будућност; Брнабић: Квалитетнији живот

"Прелепа је Искра и врло сам срећан што сам могао да вас обиђем ноћас. Добили сте анђела", казао је председник пресрећној мајци.

Председник је истакао да нема ништа лепше од беба и да за њих, за децу и живимо.

Он је поновио да је рођење мале Искре велика срећа и за нашу земљу. Констатовао је да беба не плаче и казао да је "јунакиња".

"Порођај је прошао природним путем, ништа није било намештено и све је прошло добро. Следеће године у исто време да опет будете први, а ја ћу опет да дођем", казао је он уручивши мајци мале Искре поклон.

С председником је бебу и мајку у Вишеградској обишао и министар здравља Златибор Лончар, а дежурни лекари потврдили су да је порођај прошао без компликација.

Мајка прве бебе, Милица је захвалила медицинском особљу у "Вишеградској", рекавши да су сви били дивни према њој.

Прва беба рођена у Београду и то секунд иза поноћи је девојчица која је на свет дошла у ГАК "Вишеградска". Девојчица је тешка 3610 грама и дугацка 50 центимера, а мајци прве бебе од града следује новчана награда.