Градско веће тражи испитивање порекла имовине учесника на тендеру

Танјуг

27. 12. 2018. у 21:46

Градско веће тражи испитивање порекла имовине учесника на тендеру

Фото Танјуг

Градско веће Новог Пазара упутиће сутра захтев Одељењу за привредни криминал да испита порекло имовине Амера Хаџифејзовића који је на лицитацији учествовао као физичко лице и купио неколико објеката Текстилног комбината "Рашка" за 78 милиона динара

Градско веће Новог Пазара упутиће сутра захтев Одељењу за привредни криминал да испита порекло имовине Амера Хаџифејзовића који је на лицитацији учествовао као физичко лице и купио неколико објеката Текстилног комбината "Рашка" за 78 милиона динара, јавља РТВ Нови Пазар.

Шефица одсека у Одељењу за урбанизам, просторно и урбанистичко планирање Пемба Џанковић раније данас је, гостујући у емисији Живот града те телевизије, подсетила је да ако Хаџифејзовић купи објекте ТК Рашка за које је на лицитацији понудио 78 милиона динара, на парцелама где се налазе објекти неће моћи да гради ништа јер је планским документима Град Нови Пазар предвидео да ту буде изграђена топлана на биомасу.

"Град јесте одустао од куповине објеката али постоје други законски начини да Град ипак постане власник најпре објеката, а онда и земљишта на четири парцеле некадашњег гиганта Текстилног комбината ''Рашка''", објаснила је Џанковићева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нови Пазар: Опстали захваљујући - квалитету

Град Нови Пазар предвидео је да на тој локацији буде изграђена топлана на биомасу којом би се растеретила досадашња Топлана и из које би се грејали грађани тог града, што је стратешки пројекат, рекао је раније помоћник градоначелника Фарук Суљевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  Конфекционари у Новом Пазару годишње произведу око 10 милиона одевних предмета

Град Нови Пазар учествовао је на тендеру за куповину објеката ТК "Рашка" где је планирана израдња топлане на биомасу, али је Хаџифејзовић понудио већу своту новца.

Медији у Новом Пазару писали су ових дана да је Хаџифејзовић дужан за порез око милион динара и да се бави продајом козметике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације