ГЕНЕРАЛ ИЗГУБИО БИТКУ: Преминуо Павле Стругар

С. Ј. М.

13. 12. 2018. у 19:35

ГЕНЕРАЛ ИЗГУБИО БИТКУ: Преминуо Павле Стругар

Генерал Павле Стругар

Он је као командант Друге оперативне групе ЈНА, која је контролисала југ Хрватске, осуђен у Хашком трибуналу на осам година затвора, јер није спречио гранатирање Старог града Дубровника

ГЕНЕРАЛ у пензији Павле Стругар (85) преминуо је у Београду након краће и тешке болести. Он је као командант Друге оперативне групе ЈНА, која је контролисала југ Хрватске, осуђен у Хашком трибуналу на осам година затвора, јер није спречио гранатирање Старог града Дубровника. Проглашен је кривим и за нападе на цивиле и неоправдано војно разарање 6. децембра 1991. године. Казну је издржао и почетком 2009. године изашао на слободу.

Прочитајте још - Павле Стругар изашао на слободу

Павле Стругар је после пензионисања 1992. године живео у Подгорици. Био је први оптужени држављанин СРЈ који се добровољно предао Хагу. Стругар је рођен у Пећи, а службовао је у Словенији, Србији и Црној Гори. Сахрана ће бити у петак на Бежанијском гробљу у 12.45.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Miki-Zg

13.12.2018. 20:23

Ovo je zorni primjer da su srpski generali ,ljudi odani državi -protiv Zapadnih zločinaca ,osuđeni u Hagu na višegodišnje kazne .Srbija treba inzistrirati da do sada osuđena lica ,odsluže tzv. neopravdane Zapadne kazne u Srbiji ?

prellee

13.12.2018. 20:47

Počivao u miru veliki vojniče koji se izdržao sve patnje koje su mu nametnule osobe koje mu nisu bile ni do koljena. Branio svoju zemlju, branio svoj narod, branio čast svog naroda i svog roda. Pamtićemo te po dobru.

Анти Антифа

14.12.2018. 07:43

Слава му и хвала на спашавању нашег народа од хрватског ножа у Дубровнику и Херцеговини