Сајам посвећен националним мањинама које живе у Србији

Танјуг

недеља, 09. 12. 2018. у 12:52

Сајам посвећен националним мањинама које живе у Србији

Фото Танјуг

Трећи сајам посвећен националним мањинама које живе у Србији под називом "Сложни мозаик Србије" одржава се данас у Београду, а министар одбране Александар Вулин је рекао да је Србија развила мањинска права на највишем европском ниво

Трећи сајам посвећен националним мањинама које живе у Србији под називом "Сложни мозаик Србије" одржава се данас у Београду, а министар одбране Александар Вулин је рекао да је Србија развила мањинска права на највишем европском нивоу.

"Много развијенији и богатији од нас који се хвале великим достигнућима у области мањинских и људских права тешко да би могли заиста да се мере са Србијом када је у питању однос према мањинским заједницама. У Војсци Србије која је део Министарства одбране мањине учествују у одбрани своје земље и то учествују, на првом месту, као добри људи, родољуби, професионалци, као људи који када раде свој посао чувају безбедност и сваког Србина, и сваког Мађара, и сваког Хрвата... чувају безбедност сваког од нас", рекао је Вулин.

Истакао је су све верске слободе у Војсци Србије сигурне и гарантоване и свако може да задовољава своје верске потребе у складу са својим обичајима.

"Ми смо бескрајно поносни што је Војска Србије баш онаква каква је и Србија, мултипрофесионална, мултинационална, војска која представља своју Србију и сваког њеног грађанина", рекао је Вулин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Nacionalni saveti: Bez iznenađenja među pobednicima

С поносом је истакао да Влада Србије према националним мањинама води такву политику да оне никада неће бити таоци било чије политике ван Србије.

"Никада, без обзира како се понашала ова или она влада неке друге земље у окружењу која овде има своју националну мањину, неће моћи да поквари наш однос према националној мањини која живи у Србији", нагласио је Вулин.

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић подсетила је да у Србији има више од 26 националних мањина.

"Јако смо поносни у Влади Србије на ову манифестацију зато што, поред тога што показује богатство културе и традиције коју је Србија успела да сачува, показује и да смо упркос неким бурним временима у којима смо живели и у којима још увек живимо успели да сачувамо нашу слогу и јединство", рекла је Пауновићева.

Сајам посвећен националним мањинама одржава се на Београдском сајму, а организатори су владина Канцеларија за људска и мањинска права и национални савети националних мањина. Сајму је присуствовао и потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације