Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је задовољан војним буџетом који је усвојен, наводећи да ће највећи део буџета отићи на обнављање и набављање нових система, али и на повећање зарада припадницима Војске Србије.

"Желим да изразим захвалност за лични допринос председнику Србије и врховном команданту оружаних снага Александру Вучићу, као и Влади Србије што су нас разумели и што су схватили колико је потребно улагати у војску да би војску која је била плански и намерно девастирана од 2000. до 2012. године вратили на место где Војска Србије и треба да буде", рекао је Вулин.

Како је додао, колико год будемо имали снажнију, организованију и опремељенију војску толико ћемо бити слободнији и толико ће и привредни амбијент у нашој земљи бити сигурнији и мирнији "јер кад имате стабилну и сигурну Србију, онда ћете имати и инвеститоре".

Подсетио је да је председник Вучић био министар војске и додао да је управо због тога много лакше јер он разуме шта је војсци потребно, разуме колико је потребно да се створи добра, опремљена војска коју чине задовољни војници.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Моћна војска за мир и слободу Србије

"Највећи део нашег буџета ће отићи на обнављање и набављање нових система, али и на повећање зарада припадницима Војске Србије. Подсетићу вас да смо ми ове године имали повећање зарада за 10 одсто, идуће године новим буџетом биће повећање за још девет одсто, повећане су нам дневнице, уведена солидарна помоћ за рађање детета", рекао је Вулин.

Он је навео да се решавају и стамбена питања, те да ће ускоро почети изградња станова за све припаднике безбедности.

Министар се захвалио председнику Вучићу на огромном личном доприносу што је учинио да и остали министри и Влада Србије разумеју колико је потребно војсци и да је свако улагање у војску улагање у бољи живот сваког од нас.

"Кад уложите у војно здравство уложили сте у безбедност, сигурност, здравље сваког грађанина Србије. Кад уложите у опрему и организацију војске уложили сте у заштиту сваког од нас и учинили да живимо достојанствено како и треба да живимо јер само слободна Србија је Србија вредна живљења у њој, а нема слободне Србије без моћне и организоване војске. Стварамо опремљену, модерну војску коју чине задовољни људи који воле своју земљу", истакао је Вулин.